Veslački obračun u Jarunu, Zagreb kao London!

Iz skromnih početaka, inspiriranih okršajem veslačkih kolega iz Londona, izrasla je tradicija koja se nastavila i ove godine.

27.4.2013.
21:42
VOYO logo

Na Jarunu je u subotu u organizaciji Veslačkog kluba Ekonomist snage u četiri održane utrke odmjerilo ukupno 23 posade i gotovo dvije stotine natjecatelja.

Nizu domaćih veslača iz Zagreba, Splita, Rijeke i drugih gradova pridružile su se i posade iz Kopra, Maribora te sa sveučilišta Wroclaw iz Poljske, a u bogatom programu našlo se mjesta i za ljepši spol. Uz utrku asistenata i alumni članova, na programu je bila i utrka ženskih ekipa osmeraca sa zagrebačkih fakulteta. Zagrepčani su tako i ove godine uživali u veslačkoj manifestaciji koja je lani ponijela prestižnu Dekanovu nagradu zagrebačkog Sveučilišta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bogat program upotpunili su i posebni gosti koji su svojim angažmanom i osobno željeli poduprijeti nastojanja organizatora da tradiciju pretvore u sportski događaj od regionalnog značaja. Naime, Regata je ujedno bila i odlična prilika da vidimo na djelu najbolju veslačku posadu u izboru Hrvatskog olimpijskog odbora u svom premijernom ovogodišnjem nastupu.

Prošlogodišnja je regata poslužila kao odlična uvertira uistinu impresivne sezone tijekom koje je posada četverca na pariće u sastavu Damir Šain, Martin Sinković, Damir Martin i Valent Sinković osvojila Svjetski kup, a potom i srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo