Velik interes građana / MUP i dalje prima prijedloge za izradu registarskih tablica

Sutra službeno završava javna rasprava o novim registarskim tablicama, no zbog velikog interesa javnosti i čak 471 prijedloga građana u Ministastvu unutarnjih poslova, pala je odluka kako će do daljnjega zaprimati prijedloge. Odluka neće biti laka, a u izbor su se uključili i hrvatski dizajneri.

10.1.2014.
18:15
VOYO logo

Stotine građana uvjereno je da upravo njihov kreativni izričaj treba obilježavati svaki automobil registriran u Hrvatskoj. Čak 471 ideja za nove registarske tablice dokaz je da je rasprava uspjela - smatraju u MUP-u.

"Mogu reći da građani žele da se one promjene i da definitivno žele da se na toj pločici nalazi europski logo", rekla je Ana Marija Vojković, glasnogovornica MUP-a .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U raspravu su se uključili i poznati dizajneri i zajedno prijavili tri ideje. Autor vizualnog identiteta ulaska Hrvatske u Europsku uniju, objašnjava svoju viziju.

"Crveni i plavi kvadrat su sinteza dakle oni predstavljaju grb kao kvadrati i kao boje zastavu i one predstavljaju jednostavan minimalizam koji će se jasno odrediti prema svim drugim primjerima", kazao je dizajner Boris Ljubičić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi prijedlog dizajnera umjesto sadašnjeg grba ima grb pojedine županije, a u pozadini bi bio iscrtan dio karte Hrvatske. Treći ima brojke i slova koje bi odvajali crveni kvadratići.

Službeno je rasprava o tablicama trebala završiti sutra, ali neće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Javna rasprava će se nastavi i dalje, ministarstvo unutarnjih poslova će I dalje biti otvoreno za sve prijedloge, komentare i primjedbe", kazala je Vojković.

Tek nakon završetka rasprave, raspisat će se javni natječaj. Žurbe nema jer Hrvatska nije obvezna promijeniti registarske tablice. A kada nove konačno dođu, to neće biti udar na džep građana barem 10 godina koliko će vrijediti  postojeće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo