Mladost još uvijek može u Euroligu!

Mladostašima je hrvatski finale izmakao treći put u povijesti: dogodilo im se to još 2000., kada su izgubili od POŠK-a i 2004. godine, kada je kao i ovoga puta, kobno po Žapce bilo Primorje.

25.4.2011.
21:17
VOYO logo

Iako su u subotnjoj majstorici na Kantridi poveli s 3:0, vaterpolisti Mladosti nisu uspjeli ući u finale doigravanja za naslov hrvatskog prvaka. Primorje je preokrenulo rezultat i pobijedilo s 8:7 (pa će u finale s Jugom) dijelom zahvaljujući i isključenju bez prava zamjene Igora Hinića.

U televizijskom se prijenosu nije najbolje vidjelo što je skrivio kapetan Mladosti (u prvom su planu bili Letica i Muslim), no suci su ga isključili zbog potapanja i udaranja suparničkog igrača. Zbog toga je Hinić dobio automatsku kaznu od jedne utakmice zabrane igranja a stegovni sudac Mladen Katunarić može tu kaznu i povećati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uglavnom, u te četiri minute s igračem manje Mladost je primila dva pogotka (a nije dala nijedan), pa kad su Riječani poveli sa 6:3, poslije je bilo teško vratiti se.

Zagrepčanima je tako izmakao finale, pa će sa splitskim Mornarom razigravati za treće mjesto, prvi put nakon 2004. godine (treći put u povijesti), kada su također u finalu bili Jug i Primorje. No, unatoč tvrdnjama u nekim medijima (pa i u televizijskom prijenosu), Mladost još ima priliku kandidirati za Euroligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Još sljedeće sezone ostala je mogućnost da Hrvatska ima tri euroligaša. Ograničenje na dva stupa na snagu od sezone poslije", objasnio je član EWPC-a Milivoj Bebić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo