MIRIS SMRTI / Prirodna katastrofa prijeti snovima hrvatskih asova

U Rio de Janeiru sve je više zabrinutosti uoči Olimpijskih igara koje će taj grad ugostiti sljedeće godine. Glavni je razlog kvaliteta, odnosno nekvaliteta vode.

14.4.2015.
18:52
VOYO logo

Svjetski mediji navode kako će iz lagune biti uklonjena 21 tona mrtve ribe kao i da je brazilsko Ministarstvo zaštite okoliša pokrenulo istragu cijelog slučaja.

Oni tvrde da su razlog pomora riba obilne kiše i niske temperature, dok aktivisti tvrde da je za katastrofu odgovoran čovjek, odnosno zagađenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veslači su jedni od najvećih hrvatskih aduta za osvajanje olimpijske medalje, a među njima su svakako braća Sinković, Valent i Martin koji slove kao jedni od glavnih kandidata za zlato u dvojcu na pariće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Laguna je s Atlantskim oceanom povezana uskim kanalom kroz koji nadire slana voda, a stanje je zabrinjavajuće jer se zbog uginule ribe u okolici širi nesnošljiv smrad. Uginula riba odvozi se kamionima, a lokalni stanovnici tvrde da se ovakav pomor događa iz godine u godinu.

"Ako vam voda uđe u čamac ili ako duboku udahnete, odmah će vam pozliti", otkrio je jedan brazilski veslač za The Guardian.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo