PREMIJER U NOGOMETNIM VODAMA / Milanović o novom izborniku: 'I Čačića će maknuti kao zadnjeg pučkoškolca'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Na pitanje Hrvoja Krešića što očekuje od novog izbornika reprezentacije, premijer je rekao da će komentirati nešto za što nije nadležan i da je to tipična hrvatska priča

21.9.2015.
21:12
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

I premijer Zoran Milanović je tijekom ekskluzivnog intervjua RTL-u Danas rekao što misli od današnjoj odluci HNS-a da na mjesto izbornika postavi Antu Čačića.

Na pitanje Hrvoja Krešića što očekuje od novog izbornika reprezentacije, premijer je rekao da će komentirati nešto za što nije nadležan i da je to tipična hrvatska priča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Niko Kovač je čovjek koji se bio angažirao u kampanjama Ive Sanadera. Politički očito nije najbolje razumio stvari. Međutim, čovjek je smijenjen kao da nikada nije ništa radio. Ja znam da je Ante Čačić bio trener Dinama i to je sve. Meni je metodološki neshvatljivo da jednog nogometnog trenera smijenite zato što je izgubio dvije utakmice. Politika nije nogomet, politika nije prvi pas, jer je na terenu mnogo momčadi, mnogo igrača i ne znaš kome lopta ide. Ona je puno kompliciranija od nogometa. A nogomet je jedna krasna igra. Jednostavna, a tako komplicirana. Imate čovjeka koji je vodio reprezentaciju protiv Italije i u dvije utakmice smo bili bolji od njih. I sad ga maknu poput kakvog bezveznjaka. Takav savez i ljudi koji ga vode - to ne valja. kad bi se hrvatska država tako vodila - to ne bi valjalo. To vam govorim kao netko tko se trese svaki put kad Hrvatska igra. Dajte čovjeku da radi. I Čačića će maknuti kao zadnjeg pučkoškolca", rekao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo