I BEZ NASILJA NA TRIBINAMA / Medveščak među najposjećenijima u Europi

Image

Medveščak je ove sezone 13. najgledaniji hokejski klub u Europi s prosjekom od 7837 gledatelja po utakmici, objavila je danas Međunarodna federacija hokeja na ledu (IIHF).

15.3.2011.
16:07
VOYO logo

ZAGREB - Medveščak je ove sezone 13. najgledaniji hokejski klub u Europi s prosjekom od 7837 gledatelja po utakmici, objavila je danas Međunarodna federacija hokeja na ledu (IIHF).

Klub iz Zagreba ove je sezone imao popunjenost dvorane od čak 98,6 posto po utakmici, čime je na petom mjestu u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tome što je Medveščak ove godine jedan od najgledanijih klubova u Europi, uz gotovo uvijek rasprodani Dom sportova, pridonijela je i činjenica da je u samo četiri utakmice koje je odigrao u zagrebačkoj Areni privukao više od 60.000 gledatelja.

Zagrebački klub u svojoj je tek drugoj sezoni nastupanja u austrijskoj EBEL ligi napravio skok od čak 22 mjesta na ljestvici gledanosti jer je lani bio na 35. mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Iza Medveščaka po gledanosti su ostali brojni renomirani klubovi iz tradicionalno hokejaških zemalja poput Lionsa iz Zuericha, Dinama iz Rige, Djurgardena iz Stockholma, Kometa iz Brna, Hamburg Freezersa, HIFK-a iz Helsinkija.

Zahvaljujući najviše Medveščaku i čitavoj austrijskoj EBEL ligi je porasla gledanost pa je ove sezone s prosječnih 3504 gledatelja po utakmici bila sedma najgledanija hokejska liga u Europi, ostavivši iza sebe, primjerice, slovačku, norvešku, francusku i poljsku ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo