KVALIFIKACIJE ZA VN MAĐARSKE / Massa se zabio u zid i razbio glavu

Image

Brazilca je na stazi u glavu vjerojatno pogodio dio bolida Rubensa Barrichela. Od udarca se onesvijestio i zabio u zid. Prebačen je u bolnicu i stanje mu je stabilno.

25.7.2009.
14:02
VOYO logo

BUDIMPEŠTA - U nesreći koja se u subotu dogodila na kvalifikacijskoj utrci Formule 1 za VN Mađarske vozač Ferrarija Felipe Massa zadobio je frakturu lubanje i potres mozga. Operiran je i prebačen na odjel intezivne njege, a iz talijanske su momčadi poručili kako vjeruju u njegov brzi oporavak.

Massa je stradao u drugom krugu treninga kada ga je na stazi, dok je vozio brzinom od oko 220 km/h, u glavu pogodio odlomljeni komad bolida vozača Brawn GP-a Rubensa Barrichella. Od udarca se onesvijestio tako da je, umjesto da prati zavoj na stazi Hungaroring, nastavio voziti ravno i zabio se u zaštitnu ogradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa staze je u budimpeštansku bolnicu prebačen helikopterom, gdje su mu ustanovljene teže ozljede te je obavljena operacija. Iz Ferrarija su izvijestili da će Brazilac do daljnjega biti zadržan na promatranju. Otkazan je i njegov nastup na VN Mađarske, a iz talijanske momčadi pravovremeno će izvijestiti o svim Massinim daljnjim aktivnostima.

Španjolac Fernando Alonso iz Renaulta startat će s najbolje pozicije u nedjelju na VN Mađarske, dok će iz istog reda startati i Sebastian Vettel iz Red Bull Renaulta kao drugi u kvalifikacijama, a Australac Mark Webber će startati iz drugog reda kao treći u kvalifikacijama koje su vožene u subotu na Hungaroringu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodeći u ukupnom poretku Jenson Button startat će kao osmi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo