IZBORNIKU ODBROJANI DANI? /

Marković diže ruke od Bilića: Ovako više ne ide!

Image
Foto: PIXSELL

Očajna predstava hrvatskih igrača u Grčkoj prisjela je gotovo svima, pa čak i Zdravku Mamiću i predsjedniku HNS-a Vlatku Markoviću.

8.10.2011.
9:41
PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik HNS-a Vlatko Marković planira u nedjelju održati konzultacije s članovima izvršnog odbora. Nakon toga zakazana je sjednica HNS-a sa samo jednom točkom reda. Svi su, čini se, digli ruke od Slavena Bilića.

"Ovako dalje više ne ide! Sva je sreća da je u Ateni gotovo kompletan Izvršni odbor HNS-a, jer u nedjelju ćemo održati konzultacije, a u ponedjeljak sjednicu na kojoj ćemo povući neke važne poteze uoči Latvije", izjavio je Marković.

"Ne govorim da ćemo smijeniti Bilića, nije on kriv što su oni odigrali tako kako su odigrali, imamo probleme jer se šparaju igrači za strane klubove, a imaju i zadovoljene financijske probleme za sva vremena, a ovdje dolaze medju ljude koji nemaju nista", dodao je.

Odlazak na Euro u Poljsku i Ukrajinu došao je pod veliki upitnik, a izbornik hrvatske nogometne reprezentacije glavnu krivnju za blamažu protiv Grčke vidi u prekidima.

"Izgubili smo zbog dva prekida koji su nas koštali golova. Kao što smo i najavljivali, Grci su bili najopasniji u prekidima, dok smo im protunapade lakoćom prekidali. Mi smo imali kontrolu igre u prvom poluvremenu, ali bez konkretnosti. Nedostajao nam je završni pas i više hrabrosti kako bismo došli u priliku za postizanje pogotka. Nažalost, upravo kad smo u drugom poluvremenu počeli stiskati, dogodio nam se korner na koji smo vrlo slabo reagirali. Nakon toga smo ostali zbog ozljeda bez Kalinića i Mandžukića", rekao je Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije mi u krvi bježati kada je teško, a to naročito ne namjeravam u situaciji kao što je ova, kada imamo realne izglede za plasman na Euro." , dodao je, očito referirajući na glasine o njegovom odlasku.

Igrači nisu bili raspoloženi za davanje izjava te su bježali pred televizijskim kamerama. Tko bi im i zamjerio, nakon onakve predstave? Joe Šimunić i sam priznaje - ovako loše nismo nikada igrali!

"Nije svijeta. Šanse još uvijek postoje, ali puno toga treba popraviti u ovoj reprezentaciji. Sve poslije 70. minute bila je katastrofa. Dugo sam u ovoj reprezentaciji, ali ne pamtim kada smo ovako loše izgledali. Ne želim sada o dodatnim kvalifikacijama, treba najprije shvatiti što se dogodilo večeras. S ovakvom igrom ne možemo ni na Latviju", ogorčen je bio kapetan Šimunić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Bilića su se obrušili i njegovi bivši kolege i suigrači. Goran Vlaović tvrdi kako je taktička postava za utakmicu bila potpuno kriva i da je to osnovni razlog debaklu u Grčkoj.

Velimir Zajec razočaran je što izbornik nije priznao svoju pogrešku te tvrdi - Bilić više nema moć da vodi ovu momčad!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo