ATP ROTTERDAM / Mario Ančić ostao bez finala

Image

Našeg tenisača "razbio je" 6-1, 6-2 Britanac Andy Murray za samo sat vremena igre.

14.2.2009.
15:47
VOYO logo

Neočekivano loš polufinalni meč odigrao je hrvatski tenisač Mario Ančić u polufinalu ATP turnira u Rotterdamu. Splićanina je za samo 61. minutu igre pobijedio Britanac Andy Murray 6-1, 6-2.  

Murray je u svakom pogledu bio bolji, te je neočekivano lako slomio Ančića, tenisača koji ga je u prethodna četiri ogleda čak tri puta pobijedio. Hrvatski tenisač je imao samo jedan as tijekom meča, osvojio je manje od polovice poena i na svoj prvi i na drugi servis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegove prilike u meču su bile rijetke: u prvom setu nije došao blizu Murrayjevog servisa (jednom je imao 0-30 na servis Britanca), u drugom je imao break lopte kod 1-4 kada je pobjednik praktički već bio poznat.

S druge strane, Murray je daleko bolje servirao (osam aseva), griješio je minimalno, te je u izmjeni udaraca bio daleko čvršći i bolji. Nakon teških mečeva protiv Seppija i Gicquela, četvrti igrač svijeta je najlakši meč dočekao u polufinalu i to protiv igrača koji mu dosad u karijeri nikako nije odgovarao. U finalu će Britanac igrati protiv pobjednika iz ogleda Rafael Nadal - Gael Monfils.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo