Direktno 'u glavu' / Mamić: Odlazim iz Dinama, neću dozvoliti da klub bude taoc navijača

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

'Cijela država je u lovu na jednog čovjeka, na Zdravka Mamića. Žele me likvidirati da nestanem umjesto da me pohvale što sam napravio. Dinamo će izbaciti iz Europe poviče li netko 'Mamiću, cigane', a ja to neću dozvoliti', kazao je Mamić bez okolišanja.

17.3.2014.
19:09
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

GNK Dinamo danas je održao skupštinu kluba, a izvršni predsjednik Zdravko Mamić krenuo je bez okolišanja.

"Otići ću iz Dinama svojevoljno jer neću imati drugog izbora. Ne želim da Dinamo bude taoc Zdravka Mamića niti da budem grobar hrvatskog nogometa", rekao je Mamić aludirajući na fizički okršaj, u kojemu je njegov brat Zoran i trener 'Modrih', ošamario mlađeg navijača nakon što ga je ovaj izvrijeđao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Mamić je tako poručio kako ne želi da klub bude talac navijača i zbog toga će već na ljeto raspravljati o svojem odlasku iz Maksimirske 128.

"Cijela država je u lovu na jednog čovjeka, na Zdravka Mamića. Žele me likvidirati da nestanem umjesto da me pohvale što sam napravio. Dinamo će izbaciti iz Europe poviče li netko 'Mamiću, cigane', a ja to neću dozvoliti. Nisam htio otići ranije zbog Dinama, a kad odem Dinamo će biti u teškom padu. Nijedna europska država ne želi nas ugostiti za pripreme i prijateljske utakmice. Svi se boje navijača", dodao je Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Mnogi se pitaju gdje je u posljednje vrijeme nestao Robert Murić, koji je na pragu odlaska iz Dinama, pa se izvršni dopredsjednik Dinama dotaknuo i ove teme.

"Prije 48 sati mi je došao dopis u kojem mi se obraća odvjetnik. U njemu stoji da Murić ima velike psihičke smetnje zbog toga jer sam kao prijetio smrću njegovom ocu i liječi se kod psihijatra. Boji se doći u klub iz straha i doktor mu je zabranio odlaske na treninge", rekao je Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zoran Mamić ga je vodio na pripreme u Tursku. A znate li kako je izgledao? Ličio je na veterana, kao gospodin Gjurasin koji je operirao kuk. I počeo je trenirati, bio je briljantan. Uživao je u Turskoj i kad smo se vratili rekao je da ide u Ajax. Nije se više javljao, nije dolazio u klub, ali je zato igrao po Zagorju, trenirao u obližnjem lokalnom klubu Maksimir, igrao je na turnirima po Mađarskoj. S njim smo potpisali tri ugovora, evo, pogledajte. Triput smo mu povećavali stipendiju, prvi put je imao 1600 kuna na mjesec, pa 2000, pa 10.000 kuna, na kraju smo mu nudili 10.000 eura na mjesec", dodao je Mamić osvrnuvši se i na pridošlicu Cleytona.

"Kad stranci dolaze u Dinamo, izgledaju puno bolje nego kad odlaze. Pa tko tu može igrati u ovakvom ambijentu? Znate što mi je rekao Cleyton? Kad je dolazio bio je oduševljen, a neki dan mi je rekao: 'Bože, gdje sam ja to došao?'. Fernandes zabije dva gola, okrene se prema publici da s njima proslavi gol, a na tribini nikoga", kazao je Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Pohvalio se i informacijom kako je Dinamo najveći izvoznik mladih igrača u Europi.

"A ne postoji taj luđak koji će klubu omogućiti takav priljev novaca. Pa cijela država je u lovu na jedan klub i jednog čovjeka. Nema sredstava koja nisu koristili u obračunu sa mnom i Dinamom", naglasio je Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemamo stadion, navijače niti medije koji stvaraju sliku o nama. Nemamo saveznike. Mi smo fenomen, ali nema predaje...", dodao je Mamić koji je usput čestitao momčadi na devetom naslovu prvaka u nizu, a skupštinarima i navijačima je obećao kako će se klub igrački pojačati na ljeto kako bi bio konkurentniji u Europi.

"Nedopustivo je i neobjašnjivo da navijači odlaze sa stadiona kod našeg vodstva 5-0. Svi stranci koji dođu su puni hvale za Dinamo, a onda naglo potonu zbog atmosfere. Ovdje bi Messi i Ronaldo bili neznalice", istaknuo je Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svom je govoru pred članovima skupštine otkrio kako je Dinamo godinu završio u minusu od 8 milijuna kuna, ali i odmah dodao kako je u amortizaciji 53 milijuna kuna.

"Dinamo je u 2013. imao prihod od 217,609.486 kuna, a rashod od 225,641.331. U knjigovodstvenom smo gubitku od osam i pol milijuna kuna, no imamo amorizacije 53,585.947 kuna (novac od prodaje igrača koji stiže u ratama), tako da ne brinite", otkrio je Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

U skupštinu Dinama su ušli Marijan Vlak, Igor Cvitanović i Damir Krznar.

Isto tako, potvrđen su i članovi Nadzornog odbora koji će i sljedeće tri godine činiti Mirko Đurašin, Nikola Polak i Krešimir Ćurković. Što se pak tiče Uprave kluba tamo je došlo do jedne promjene pa je umjesto trenera i sportskog direktora Zorana Mamića zbog previše obaveza ta čast pripala mladom financijskom direktoru kluba Mateju Škegri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije Skupštine, Izvršni je odbor Dinama donio je odluku da službeni slogan kluba glasi 'nema predaje'.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo