UEFA KAZNILA DINAMO / Mamić napao Milanovića: 'Sposobniji sam i od tebe i tvojih ministara!'

'Stigla je odluka UEFA-e da se za utorak i utakmicu protiv Šerifa ne smije otvoriti istočna tribina. Dobili smo i kaznu od 25.000 eura', rekao je Mamić.

27.7.2013.
16:32
VOYO logo

17:32 - Završila je Mamićeva konferencija na novinare!

17:31 - Omogućite nam rad! Nije kriva ni UEFA, ni HNS, ni Dinamo. Nije na nama da uvodimo red!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

17:28 - Dinamo je perjanica morala, stvaralaštva,... Može premijer biti simpatičan kad mene naziva nakupcem. Ali znam ja tko je nakupac. Ja sam sposobniji od tebe i tvojih ministara! Primi se posla za koji te plaćamo i za koji su te građani izabrali, uključujući mene!

17:21 - Moram još nešto reći što hrvatska javnost nije znala. Dinamo je za utakmicu u Luksemburgu prodavao vauchere svojim navijačima s kojim su mogli gledati utakmicu. No, oni nisu htjeli pokupiti vauchere nego je njih 300-tinjak stiglo u Luksemburg kako bi izbacili Dinamo iz Europe. Nisu pušteni na stadion jer nisu imali vauchere. Digla se policija na noge, što tamošnji građani nisu vidjeli godinama. Ja nisam bio na utakmici jer mi je sugerirano da ne idem iz sigurnosnih razloga. Nakon utakmice sam sjeo u taksi i otišao na aerodrom. I tamo sam bio jedina osoba. Došlo je njih sto koji su se htjeli obračunati s momčadi i sa mnom. Pojavio se tada jedan u bijeloj majici, bio je drogiran i došao mi blizu, ali me nije primijetio. Tada sam pobjegao. Obavijestio sam ostatak momčadi da nas čekaju, pa su autobusi uspjeli zbrisati, a potom smo čekali dolazak policije kako bi nas osigurali. Pogledajte do kakvog smo apsurda došli. Sram ih bilo! Sram vas sve bilo koji govorite da Mamić živi na račun Dinama! A zarađujem 11.000 kuna ovdje. Sram vas bilo, hulje jedne!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL


17:16 - Nije naše da se mi iz klubova idemo tući s vlastitim narodom. Pa kad građani nezadovoljni radom Sabora uđu u Sabor hoće li tada reagirati policija? Naravno, da hoće! Ministre Jovanoviću, da imaš obraza napustio bi svoju poziciju pa da gradimo Hrvatsku!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

17:11 - 300 puta su hrvatski klubovi kažnjavani od UEFA-e. Preko tri milijuna eura su platili samo HNS, Dinamo i Hajduk. I ništa se nije poduzeli da se to suzbije. Samo se potiče te huligane da se tako ponašaju. Kako je moguće da se godinama viču grozne stvari na našem stadionu, a da nitko tome ne pridaje nikakav značaj? Kako policija može slušati sve te uvrede i ne reagirati?

17:10 - Oni koji su kupili ulaznicu za istočnu tribinu neka dođu u klub ili na blagajnu da zamijene ulaznice ili uzmu novce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

17:09 - Dobar dio loših stvari koje su okružile nogomet posljedica su ponašanja ministra Jovanovića.

17:06 - Mi smo šokirani! To se događa u trenutku kada se gledatelji ponovno interesiraju za domaće prvenstvo. A mi smo izloženi huliganima koji nas drže u šaci. I Dinamo, i cijelu Hrvatsku. Nemamo drugog rješenja nego da pozovemo sve građane Hrvatske da se suprotstave takvom govoru. Pozivamo i državu da ispuni svoj zadatak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL


17:04 - U slučaju da se takvi izljevi mržnje ponove - dobit ćemo još rigorozniju kaznu! Prvo zatvaranje stadiona za navijače, a potom izbacivanje iz europskih natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

17:03 - Stigla je odluka UEFA-e da se za utorak i utakmicu protiv Šerifa ne smije otvoriti istočna tribina. Dobili smo i kaznu od 25.000 eura.

17:01 - Volio bih da mogu pričati o novim pojačanjima. No, nažalost, došao sam jer to nismo mogli izbjeći. 23. srpnja smo odigrali utakmicu protiv Fole, a sljedeće jutro su nas dočekala dva pisma iz UEFA-e. U jednom su nas pohvalili zbog organizacije utakmice, no u drugom su nas obavijestili da je otvoren disciplinski postupak zbog rasizma i homofobije na tribinama. Pomislio sam da je to kraj kluba!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

_____________________________________________________________________

ZdravkoMamić pozvao je novinare u 17 sati na izvanrednu konferenciju. Još uvijek se ne zna o čemu će Dinamov izvršni predsjednik pričati, no tema je i više nego dovoljno jer je iza maksimirskog kluba buran tjedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamov gazda mogao bi se osvrnuti na odlazak PablaMigliorea, najaviti novo pojačanje, ali možda i objaviti transfer nekog od svojih igrača u inozemstvo (favorit je Sammir).

Prijenos izvenredne presice Zdravka Mamića pratite od 17 sati na našem portalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike