Sjajno! Blanka preskočila visinu o kojoj sanja već dvije godine!

Nakon gotovo dvogodišnjeg mučenja s ozljedom Ahilove tetive Blanka Vlašić je u petak potvrdila da je ponovno dio svjetskog vrha. Pobijedila je na mitingu u Bühlu preskočivši dva metra…

21.6.2013.
21:17
VOYO logo

Hrvatska atletičarka je, podsjetimo, propustila cijelu prošlu sezonu, a natjecanjima se vratila prije nekoliko tjedana. Na mitingu u New Yorku je pobijedila s 1.94 m, potom je u Rimu preskočila centimetar više, ali i osvojila treće mjesto, da bi prošli tjedan u Oslu zauzela peto mjesto sa skromnih 1.85 m. No, ako ju je rezultat iz norveške prijestolnice zabrinuo, nastup na skakačkom mitingu u njemačkom Bühlu joj je sigurno vratio osmjeh na lice.

S rezultatom 2.00 odnijela je uvjerljivu pobjedu ispred Lavern Spencer iz Svete Lucije i domaće predstavnice Ariane Friedrich. Obje su preskočile 1.90 m. Njemačka rekorderka Friedrich svojedobno je bila najveća Blankina suparnica, ali posljednjih je godina također imala velikih problema s ozljedama. I u Bühlu je zbog ozljede prekinula natjecanje nakon prvog pokušaja na 1.95.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blanka je ''čarobnu granicu'' od dva metra posljednji put preskočila na Hanžekovićevom memorijalu u Zagrebu prije dvije godine. Ovo joj je ujedno bilo 102. natjecanje u karijeri na kojem je letjela preko dva metra.

1. Blanka Vlašić (Hrv) 2.00 2. Lavern Spencer (S. Lucija) 1.90 3. Ariane Friedrich (Njem) 1.90

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo