Svjetsko U-23 prvenstvo u hrvanju / Luburić se u Hrvatsku vratio sa srebrom: 'Znao sam da svima mogu napraviti probleme'

Image
Foto: Vijesti.hr

Za Vijesti.hr rekao je koliko se dugo pripremao, je li mislio da može i do zlata te kako se tada osjećao

4.11.2019.
10:27
Vijesti.hr
VOYO logo

Hrvač Vjekoslav Luburić u nedjelju je osvojio povijesnu srebrnu medalju za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti. 

"Još uvijek se nisu slegli dojmovi, ali nakon prospavane noći postajem svjestan rezultata makar naravno ostaje žal za finalnom borbom i zlatom", iskreno je rekao Luburić za Vijesti.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrbovčanin, član kluba Sesvetski Kraljevec je u kategoriji do 82 kilograma nanizao sjajne pobjede. U osmini finala pobijedio je reprezentativca Turkmenistana Orazova 8:0, u četvrtfinalu reprezentativca Armenije Vardumyana 12:8 te u polufinalu reprezentativca Kazahstana Polivadova 2:1. U finalu je od njega bio bolji Rus Alirzaev.

Za Svjetsko prvenstvo pripremao se 2 mjeseca

"Prije natjecanja sam znao da mogu svima napraviti probleme. Medalji sam se nadao, ali sam znao da ima puno faktora koji se moraju poklopiti. Kroz cijelu godinu smo imali pripreme reprezentacije i pripremali se za prvenstva koja smo imali", kazao je Luburić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Svjetsko prvenstvo pripremao se 2 mjeseca. Zbog toga je skinuo dosta kilograma. 

"Pripreme za ovo Svjetsko su trajale 2 mjeseca u kojima sam skidao za kategoriju 8 do 10 kilograma, što je u hrvanju puno zbog novog sistema natjecanja u kojem je vaganje na dan natjecanja", objasnio je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je kako se osjećao odlično, no misli kako mu je nedostajalo sportske sreće, ali i sportskog iskustva. Ipak su mu tek 23 godine. 

"Kad sam došao do finala mislio sam da mogu do kraja, taktika je bila spremna, osjećao sam se odlično, ali nedostajalo mi je malo iskustva i sportske sreće", zaključio je hrvač. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo