INDIAN WELLS / Ljubičić u polufinalu protiv Nadala

Image

Nakon sjajne pobjeden nad drugim igračem svijeta Novakom Đokovićem, hrvatski tenisač je u četvrtfinalu slavio protiv Argentinca Juana Monaca.

19.3.2010.
6:38
VOYO logo

INDIAN WELLS - Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić plasirao se u polufinale velikog ATP turnira u Indian Wellsu, svladavši u četvrtfinalu Argentinca Juana Monaca s 4-6, 6-2, 6-1.

Bio je to treći međusobni dvoboj Ljubičića i Monaca i druga pobjeda našeg igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U polufinalu će Ljubičić igrati protiv Španjolca Rafaela Nadala, prošlogodišnjeg pobjednika turnira u Indian Wellsu. Ljubičić i Nadal dosada su igrali šest puta, a omejer pojeda je 5-1 u korist Španjolca s tim da je Ljubičić dobio samo prvi međusobni susret prije više od pet godina.

Ljubičić je mogao i lakše do pobjede protiv Monaca da je realizirao jednu od tri izborene prilike za "break" odmah u prvoj servis-igri Argentinca u meču. No, nakon što nije uspio u tome, pri rezultatu 3-3 odigrao je vrlo loš gem na svoj servis i jedini put u meču Monaco je ostvario "break" koji mu je bio dovoljan za osvajanje prvoga seta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, početkom drugog seta Ljubičić je napokon oduzeo servis Monacu, a do kraja meča to je ostvario još tri puta i preostala dva seta riješio u svoju korist s uvjerljivih 6-2, 6-1.

Bio je ovo četvrti Ljubičićev nastup u četvrtfinalu Indian Wellsa i prva pobjeda kojom je postao prvi Hrvat u polufinalu ovog turnira nakon Gorana Ivaniševića 1996. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susret Ljubičića i Monaca okončan je oko ponoći po hrvatskom vremenu, samo nekoliko sekundi uoči Ljubičićeva 31. rođendana.

"Nakon meča me nazvao brat i rekao mi da je susret završio samo nekoliko sekundi prije mog rođendana. To je fantastično", rekao je Ljubičić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije važno koliko godina imate, nego jeste li dovoljno motivirani. Meni je sada lakše no 2007. koja je mentalno bila vrlo teška. Sada se osjećam izuzetno motiviran, a nikome ništa ne moram dokazivati. Igram samo za sebe, kao i na početku karijere i uživam u svakom dobrom rezultatu", kazao je Ljubičić koji je 2006. godine bio treći tenisač svijeta.

"Sada sam u polufinalu i igram odličan tenis. Ključno je nastaviti tako i pokušati ostati u što boljoj formi. Dobro je ponovno biti na najvišoj mogućoj razini, ne samo zbog rezultata već i zbog tenisa koji igram", dodao je Ljubičić koji će u Indian Wellsu pokušati osvojiti svoj prvi "masters series" turnir u karijeri. Dosada je tri puta igrao u finalima i sva tri puta izgubio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo