OSMINA FINALA LIGE PRVAKA / Liverpool srušio Real

Image

Pobjedonosni pogodak postigao je Benayoun u 82. minuti. Bayern je pregazio Sporting u Lisabonu 5-0, Villarreal i Pao su odigrali 1-1, a Chelsea je slavila 1-0 nad Juventusom.

25.2.2009.
22:01
VOYO logo

U 82. minuti Santiago Bernabue je zanijemio. Sjajno ubačenu loptu Fabija Aurelija glavom zahvaća Izraelac Benayoun. Ovaj ju je topovski poslao pod gredu Ikera Cassilasa, koji je refleksno uspio tek dotaknuti loptu, ali nije spriječio vodstvo gostiju.

Unatoč pobjedi u gostima pred Liverpoolom je još uvijek daleki put do četvrtfinala. Međutim, valja imati na umu da je Liverpool u posljednja četiri pokušaja uvijek uspio izboriti četvrtfinale, dok Real od 2004. godine nije prošao osminu finala. Za "Redse" je posljednjih dvije minute odigrao i kapetan Gerrard.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravi potom doživio je Sporting u Lisabonu gdje je Bayern slavio s 5-0. Domaćin je kako - tako odolijevao do 42. minute kada golijadu otvara Ribery. Francuz je primio je loptu na središtu terena, te se sjurio prema suparničim vratima. Pritom se doslovno probio s loptom između dvojice suparničkih igrača, rukom je zamahnuo suigraču Toniju da mu ne smeta, te zabio za vodstvo Bayerna 1-0. Isti igrač je postigao i treći pogodak iz penala, a u strijelce su se još upisivali Kloese i dva puta Toni. Nema sumnje, Bayern je prvi četvrtfinalist Lige prvaka.

Nogometaši Chelseaja pobijedili su na Stamford Bridgeu Juventusa s minimalnih 1-0. Jedini pogodak na utakmici bio je djelo Didiera Drogbe u 12. minuti utakmice. Zabio je 'žabicom' nakon proigravanja sunarodnjaka Salomona Kaloua. Guus Hiddink tako je proslavio drugu pobjedu u drugom nastupu na klupi londonske momčadi. Prošlog je vikenda upisao pobjedu na gostovanju kod Aston Ville identičnim rezultatom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedino su Villarreal i Panathinaikos odigrali bez pobjedika, 1:1. Iako je domaća španjolska momčad dominirala u vodstvo su došli Grci krasnim golom Karagounisa u 59. minuti. Kapetan je odapeo loptu s više od dvadeset metara, a ona je završila pod gredom iza leđa domaćeg vratara Diega Lopeza. Izjednačenje je došlo samo osam minuta kasnije, i to nakon penala kojeg je odglumio iskusni Robert Pires. Strijelac je bio Giuseppe Rossi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo