SCHUMIJEVA ŽIVOTNA UTRKA / Liječnici zabrinuti i oprezni: 'Ne možemo dati nikakve prognoze'

Image
Foto: AP

U ponedjeljak prijepodne procurila je informacija kako je legendarni Schumi i drugi put operiran tijekom noći, no pisanje nekih medija demantirali su liječnici na konferenciji za novinare.

30.12.2013.
10:42
AP
VOYO logo

GRENOBLE - Stanje bivšeg svjetskog prvaku u Formuli 1 Nijemca MichaelaSchumachera, koji je jučer pretrpio teške ozljede glave pri padu na skijanju u francuskim Alpama, i dalje je vrlo kritično, prenosi francuska novinska agencija AFP.

Schumacher se nalazi u bolnici u Grenobleu u koju je prebačen helikopterom nakon nesreće u francuskom skijalištu Meribelu u kojem je s maloljetnim sinom skijao izvan označenih skijaških staza. Schumacher je pri padu udario glavom u kamen, a teške ozljede glave nije uspjela spriječiti ni skijaška kaciga koju je imao na glavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možemo reći da je Schumacher u životnoj opasnosti. Trenutačno ne možemo govoriti o njegovoj budućnosti niti o prognozama oporavka", izjavio je glavni anesteziolog bolničkog centra u Grenobleu Jean-Francois Payen.

Neurokirurg StephanChabardes je izjavio da je snimka mozga 44-godišnjeg Schumachera pokazala unutranje krvarenje i ozljede uzrokovane udarcima poput promjena. Prema njegovim riječima prva je operacija izvedena kako bi se spriječio nastavak unutranjeg krvarenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Ercole Colombo/DPA/PIXSELL

Liječnici su također izjavili i da je Schumacher stavljen u umjetnu komu te su opovrgli napise francuskih medija da je tijekom noći izvedena druga operacija dodajući da ne planiraju daljnje intervencije u ovom stadiju.

Slavni njemački vozač sedmerostruki je svjetski prvak u Formuli 1. Od drugog povlačenja iz F1, u kojoj ima rekordnu 91 pobjedu, živi sa suprugom i dvoje djece u Švicarskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Schumacherova nesreća šokirala je njegove brojne prijetelje i štovatelje pa želje za što bržim oporavkom stižu iz cijelog svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo