Velika investicija / Legendarni Golf stigao i do Brazila

Image
Foto: golf

Ovu za Brazil dobru vijest je objavio Thomas Schmall, predsjednik Volkswagena do Brasil, povodom sastanka u Braziliji s Dilmom Rousseff, predsjednicom te južnoameričke zemlje

11.10.2013.
10:15
golf
VOYO logo

Brazil se razvija u jedan od globalno najvećih proizvođača kao i u najveće prodajno tržište motornih vozila. Pomoću MQB modularne platforme Volkswagen će dovesti svoju najnapredniju proizvodnu tehnologiju i u Brazil.

Tamo će do 2016., dodatno uz ukupne investicije od 3,4 milijarde,  investirati 170 milijuna eura u najsuvremenija proizvodna postrojenja. Planirana proizvodnja novog Golfa u tvornici Curitiba predstavlja potvrdu za uspjeh  pregovora u prethodnoj godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na taj je način povećana fleksibilnost proizvodnje te konkurentnost i omogućena proizvodnja novih proizvoda na toj lokaciji. S proširenjem, lokacija Curitiba će svoj dnevni kapacitet proizvodnje povećati do 20%. Do početka proizvodnje, novi Golf će se kao i do sada uvoziti iz Njemačke kao uvozno vozilo.

23. ožujka 2013. Volkswagen do Brasil proslavio je svoj 60. rođendan. U proteklih šest desetljeća Volkswagen se s ukupno više od 20 milijuna proizvedenih vozila razvio u najvećeg proizvođača automobila u Brazilu. Najuspješniji model poduzeća je Golf.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 2012. godini brazilski Volkswagen već je 26. put zaredom najprodavanije vozilo u zemlji te je prema brazilskoj statistici registriranih vozila i u 2013. godini broj jedan. Povrh toga, Volkswagen do Brasil je s više od tri milijuna izvezenih vozila najveći izvoznik brazilske automobilske industrije.

Tvornica u Curitibi započela je s proizvodnjom u siječnju 1999. i ubraja se u najsuvremenije tvornice Volkswagen koncerna. Marka Audi će također u Curitibi proizvoditi Audi A3 Limousine. Od samog otvaranja tvornice s proizvodne trake je sišlo više od 2,2 milijuna vozila. Trenutačno tamo 3.300 radnika proizvodi modele Fox, Fox BlueMotion, CrossFox i SpaceFox.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo