TOTALNI PREOKRET

LEGENDA NE DA IZBORNIKA: Podnio ostavku, ali i dalje će voditi hrvatske rukometaše

Iako je rukometna reprezentacija doživjela rezultatski debakl na Olimpijskim igrama, a izbornik nakon neuspjeha u Rio de Janeiru podnio ostavku, Željko Babić i dalje bi trebao voditi hrvatsku rukometnu reprezentaciju.

Potvrdio je to Ivano Balić. Koordinator za muški rukomet pojasnio je kako Babićeva ostavka nije privaćena nakon ispadanja u četvrtfinalu OI.

Zajednička odluka

“To je zajednička odluka svih odgovornih ljudi u Savezu. Jasno da nismo zadovoljni rezultatom s Igara, ali Babić ostaje izbornik, ima kapacitet nastaviti s radom”, izjavio je Balić.

“Nismo ni tražili novog izbornika, nakon dugog razgovora s Babićem zaključili smo da možemo zajedno dalje”, dodao je legendarni hrvatski rukometaš.

Još prije nekoliko dana bivši reprezentativni vratar Marin Šego najavio je ovakav, pomalo nevjerojatan rasplet i povratak “u igru” već otpisanog i u hrvatskoj javnosti prilično nepopularnog izbornika.

“Znam da će Babić ostati izbornik”, izjavio je vratar Pick Szegeda koji posljednjih godina nije u fokusu reprezentacije.

Šego je očito bio dobro upućen da će se prst nezadovoljstva umjesto prema izborniku okrenuti prema nekim igračima.

Balić najavio promjene

“Bit će promjena, neke igrače više nećemo pozivati”, najavio je Balić.

Hrvatske rukometaše u siječnju 2017. čeka nastup na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj.

Povratak na Net.hr