ODLAZAK ŠVEDSKE LEGENDE / Larsson suznih očiju otišao u mirovinu

Image

Švedski napadač umirovio se porazom 2-0 svoga Helsingborga od Djurgardena. U karijeri je zabio više od 300 golova u šest klubova, među kojima su Barcelona i Manchester United.

29.10.2009.
17:55
VOYO logo

Henrik Larsson, ubojiti napadač mnogih europskih klubova i švedske reprezentacije, u srijedu je suznih očiju okončao karijeru u dresu Helsingborga. U mirovinu je otišao porazom, njegov klub izgubio je 2:0 od Djurgardena.

"Šteta je umiroviti se porazom, ali ne može sve u životu biti baš onako kako biste sami poželjeli. Inače sam "cool" tip, a sada osjećam kako mi suze naviru. Velika je stvar završiti karijeru na svom igralištu, a moja je upravo došla kraju", kazao je Larrson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U klubu su odlučili umiroviti njegov dres s brojem 17.

"Divna je to gesta kluba. Taj dres nitko nikada više neće nositi zbog čega sam počašćen."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Larsson je postigao više od 300 golova u karijeri u kojoj je igrao za Hoegaborgs, Helsingborg, Feyenoord, Celtic, Barcelonu i Manchester United. 38-godišnji napadač je bio i vitalan dio švedske izabrane vrste za koju je nastupio 106 puta (37 golova), te joj pomogao da se na Svjetskom prvenstvu 1994. godine okiti brončanom medaljom.

Iako se tek umirovio, uz njegovo ime vežu se trenerski poslovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Preda mnom je sada praznina koju ću nekako morati upotpuniti. Imao sam tu sreću da sam kroz karijeru zaradio dovoljno novca, pa ne moram panično tražiti posao, ali nešto ću morati po tom pitanju napraviti. Ne mogu se nadalje kroz život samo prešetavati", zaključio je Larsson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo