OGLAS

KRAJ ERE – ODLAZI JEDAN OD NAJVEĆIH IKADA: / Formulu 1 napušta još jedna vozačka legenda

Image
Foto: AFP

Jedan od najboljih vozača Formule 1 u posljednjih desetak godina oprašta se od sporta

14.8.2018.
18:55
AFP
VOYO logo

Španjolski vozač formule 1 i bivši dvostruki svjetski prvak, 37-godišnji Fernando Alonso u utorak je objavio da mu je ovo posljednja sezona u karijeri.

"Nakon 17 prekrasnih godina u ovom divnom sportu vrijeme je za promjenu. Već prije nekoliko mjeseci sam čvrsto odlučio to napraviti. Još mi ostaje nekoliko utrka u ovoj sezoni i u njima ću nastupati predano i s više strasti nego ikada", izjavio je Alonso.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sadašnji vozač McLarena je karijeru započeo na Velikoj nagradi Australije 2001. godine u momčadi Minardi, a svjetskim je prvakom postao 2005. godine vozeći za Renault. Godinu dana poslije obranio je naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alonso je u formuli 1 ostvario 32 pobjede, a ukupno je 97 puta bio na postolju. No, posljednji put je među najbrža tri vozača bio 2014. godine, kada je vozeći za Ferrari bio drugi na Velikoj nagradi Mađarske. Godinu poslije prešao je u McLaren s kojim nikada nije bio bolji od petog mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove sezone je u 12 nastupa osam puta osvajao bodove, a dvaput morao odustati. Najbolji plasman bilo mu je peto mjesto na otvaranju sezone u Melbourneu. Sa 44 boda trenutačno se nalazi na devetom mjestu, a do kraja sezone ostalo je još devet utrka.

Osim dva naslova svjetskog prvaka, Alonso je u karijeri još triput završavao sezonu kao drugi, a jednom je bio treći u ukupnom redoslijedu vozača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Cijena strasti
Brak na prvu
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Brak na prvu Australija
default_cta
Zlatni dečko
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Svemirci s gornjeg kata
Dosje Jarak
default_cta
Obiteljske tajne
Plaćenici
Mali princ
VOYO logo