POVIJESNI USPJEH / Kostelić na vrhu: Mogao sam i bolje

Do fantastičnog uspjeha karijere hrvatski je skijaš došao drugim mjestom u kombinaciji i sedmim u nedjeljnom slalomu u Kitzbuehelu, ali kaže da je mogao i puno bolje.

25.1.2009.
13:54
VOYO logo

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić osvojio je drugo mjesto u kombinaciji i sedmo mjesto u nedjeljnom slalomu Svjetskog kupa u Kitzbuehelu, te je preuzeo vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa čime je postao prvi Hrvat kojem je to uspjelo.

Treće mjesto u kombinaciji, za koju se računao subotnji spust i nedjeljni slalom, osvojio je pak drugi hrvatski predstavnik Natko Zrnčić Dim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kostelić je nakon prve vožnje bio treći u slalomu, iza Austrijanca Herbsta i Francuza Grangea, a prvi u kombinaciji, s obzirom da su njegovi najveći konkurenti Bode Miller i Benjamin Raich izletjeli sa staze, a Herbst i Grange nisu vozili subotnji spust, pa nisu ni bili u igri za kombinacijske bodove.

Premda mu se "ziheraštvo" u drugoj slalomskoj vožnji isplatilo u vidu zasjedanja na tron ukupnog svjetskog poretka, Kostelić nije zadovoljan i kaže da je mogao biti i puno bolji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Previše sam kalkulirao, nisam mogao znati da mogu biti toliko spor. Plan je bio voziti oprezno i precizno, ali ne i ekstremno sporo. Bilo bi mi draže da sam uzeo pobjedu u kombinaciji, ovako sam zapravo izgubio prvo mjesto, a ne osvojio drugo", rekao je Ivica.

S druge strane, Natko Zrnčić Dim presretan je svojim obavljenim poslom. Izjave Natka i Ivice pogledajte u videoprilogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupni poredak u Svjetskom kupu skijaša

1. IVICA KOSTELIĆ (HRV) 675 bodova
2. Benjamin Raich (AUT) 660
3. Jean-Baptiste Grange (FRA) 656
4. Aksel Lund Svindal (NOR) 655
5. Didier Defago (ŠVI) 595
6. Carlo Janka (ŠVI) 549
7. Didier Cuche (ŠVI) 529
8. Michael Walchhofer (AUT) 451
9. Bode Miller (SAD) 445
10. Daniel Albrecht (ŠVI) 427
...
40. NATKO ZRNČIĆ DIM (HRV) 134

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo