HRVATI ŠESTI / Košarkaši Španjolske europski prvaci

Image

Španjolci su u finalu EP-a u Poljskoj svladali Srbiju rezultatom 85:63. Najboljim igračem prvenstva proglašen je Pau Gasol.

21.9.2009.
5:34
VOYO logo

KATOWICE - Španjolski košarkaši osvojili su naslov prvaka Europe svladavši u finalnoj utakmici u Katowicama Srbiju s 85:63 (52:29).

Španjolcima je to prvi naslov europskih prvaka, nakon čak šest naslova doprvaka, a do prve tirule su došli uvjerljivom pobjedom nad mladom srpskom ekipom, koja u finalu ipak nije bila dorasli protivnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su Srbi slavili u prvom susretu u skupini, Španjolci su u završnici prvenstva dostigli sjajnu formu - u četvrtfinalu su dobili Francusku s 20 razlike, u polufinalu Grčku s 18, te u finalu Srbe u polu-revijalnoj utakmici s 22 razlike.

 Kod pobjednika su se istakli najbolji igrač prvenstva Pau Gasol s 18 poena i 11 skokova, Ruby Fernandez (13), Juan Navarro (12) i Ricky Rubio (10), dok su kod Srba najbolji bili Tripković (15) i Veličković (15).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Brončano odličje su osvojili Grci pobjedom nad Slovenijom (57:56), dok je Hrvatska osvojila šesto mjesto koje joj garantira nastupe na SP 2010 u Turskoj i EURU 2011 u Litvi.

Hrvatska je natjecanje završila na 6. mjestu. U utakmici za peto mjesto porazila nas je Francuska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo