ZVIJEZDA BULLSA UNIŠTILA HORNETSE: / 'Reći da je odigrao fenomenalno bilo bi debelo ispod onog što je pružio'

Image
Foto: AFP, JONATHAN DANIEL
3.1.2017.
8:28
AFP, JONATHAN DANIEL
VOYO logo

Walker je napadački djelovao sjajno – ubacio je 34 poena (trica 6-8, ukupno 13-19), imao i jedanaest skokova i četiri asistencije, no i ostao u debeloj sjeni učinka najistaknutijeg suparničkog igrača. Iako je Butler sve sveo na 'samo sam igrao košarku', puno realniji je prikaz viđenog izjava trenera Bullsa Freda Hoiberga koji je njegovu izvedbu opisao riječima 'tvrditi da je odigrao fenomenalno bilo bi debelo ispod onog što je pružio'.

Sam ih pobijedio

A Butler je pružio 52 poena, od čega 20 u prvom poluvremenu i čak 17 u posljednjih četiri minute ogleda u kojem za Bullse nisu nastupili Dwyane Wade i Rajon Rondo. Pridodao je tome dvanaest skokova, šest asistencija i tri osvojene lopte, sve u nepunih 39 minuta provedenih na parketu United centra. Ostao je poen do učinka karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na parketima diljem NBA lige nastupila su i trojica hrvatskih košarkaša, svi bez značajnijeg učinka. Najbolji od njih bio je Bojan Bogdanović koji je u domaćem porazu Brooklyn Netsa protiv Utah Jazza odigrao nešto više od 25 minuta i iskoristio ih za osam poena (šput 4-7) i tri uhvaćene lopte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Niti pet minuta u porazu Phoenix Sunsa kod Los Angeles Clippersa (Redick 22 poena, Jordan 20 skokova) dobio je Dragan Bender pa je statističke kolone popunio s tek dvije uhvaćene lopte, jednom izgubljenom, i promašajem u jedinom pokušaju iz igre.

Još manje od Bendera dobio je Mario Hezonja u pobjedi Orlando Magica kod New York Knicksa. Nepune dvije minute bile su mu dovoljne tek za jednu osvojenu loptu. Damjan Rudež nije nastupio za Magic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjede Cavsa i Warriorsa

Spomenimo i da su aktualni prvaci, košarkaši Cleveland Cavaliersa, slavili protiv Anthonyja Davisa (20 poena, 17 skokova, tri blokade) i New Orleans Pelicansa 90-82 uz 26 koševa, sedam skokova i šest asistencija LeBrona Jamesa, odnosno da su do pobjede došli i prošlosezonski finalisti. Golden State Warriorse je do 127-119 pobjede protiv Denver Nuggetsa predvodio istaknuti trojac Curry-Thompson-Durant koji je kombinirano postigao 68 poena, ali i svestrani Draymond Green s 15 koševa, deset skokova i 13 asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi triple-double, deveti ovosezonski, upisao je i James Harden u pobjedi Houston Rocketsa protiv Washington Wizardsa. U konačnih 101-91 ugradio je 23 poena i po deset skokova i dodavanja suigračima za koš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA liga, rezultati:

Cleveland Cavaliers - New Orleans Pelicans 90-82

Milwaukee Bucks - Oklahoma City Thunder 98-94

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brooklyn Nets - Utah Jazz 89-101

New York Knicks - Orlando Magic 103-115

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chicago Bulls - Charlotte Hornets 118-111

Houston Rockets - Washington Wizards 101-91

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golden State Warriors - Denver Nuggets 127-119

LA Clippers - Phoenix Suns 109-98

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo