edwin jackson / Zvijezda Budućnosti najbolje opisala kaos u Beogradu: 'Da smo pobijedili, ne bismo izvukli živu glavu'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Francuski košarkaš detaljno je progovorio o događanjima uoči pete utakmice u Beogradu

24.4.2019.
19:07
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Budućnost je predala krunu prvaka ABA lige Crvenoj zvezdi koja se vraća u Euroligu. U petoj utakmici igranoj u Pioniru Zvezda je razbila Podgoričane u atmosferi kakva vjerojatno još nije viđena u ABA ligi.

"Čim smo stigli u dvoranu, bilo je nasilno. Tako je pomalo na Balkanu, atmosfera je uzbudljiva. Pokazivanje prstiju, uvrede, to se događa na mnogo mjesta i dvorana. U ponedeljak su bili ljudi koji su se našli preblizu terena. Neki su nas gađali loptama, upaljačima, pljuvali su, gađali nas novčićima u glavu. Za vrijeme zagrijavanja oko deset njih krenulo je na nas fizički. Nije bilo osiguranja između nas i navijača. Bio je tu i navijač koji je na nas bacio stolicu", ispričao je Edwin Jackson za L'Equipe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tijekom svakog ubacivanja lopte primali smo pljuvačke po vratu, glavi... Bilo je i uvreda poput "majmune". Kada su odlučili pomjeriti početak utakmice i kada smo se vratili u svlačionicu, cijela cigla poletjela k nama. Imali smo sreće da nas je promašila."

Jedan od najplaćenijih košarkaša podgoričke momčadi još nije igrao u takvoj atmosferi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je prvi put da sam prisustvovao takvoj atmosferi i pitam se gdje je osiguranje. Kada smo prilazili dvorani, vidjeli smo stotine redara ispred. Što ih nije bilo unutra? Odgovaram svima onima koji su rekli da su doživjeli slično u Podgorici. Osuđujem sve. Bio sam uplašen. Posebno kada sam vidio ljude na parketu. Kada bi neko to učinio u SAD-u i otišao pljunuti igrača na parketu, bio bi osuđen odmah. Drago mi je da me ta cigla nije pogodila u glavu, da sam otišao živ i zdrav kući."

Jackson je dodao kako se njegovi crnogorski suigrači nisu toliko tresli, ali ne krivi sve događaje za poraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo izgubili zbog atmosfere, razbili su nas. A okolnosti nisu pomogle. Čak i da smo dobili, to bi samo pogoršalo probleme. Nismo željeli igrati utakmicu. Ne možete nekog tako pljuvati. To je neprihvatljivo. Rekli su nam iz Lige da ako ne odemo igrati, da ćemo izgubiti 0:20. Dvadeset minuta prije toga nisu bili u stanju da nas učine sigurnim."

Završio je...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što bi se dogodilo da smo krenuli dobivati utakmicu? Ne bi nas nitko obranio. Rekli su nam da će prekinuti dvoboj ako bude novog ubacivanja predmeta na parket. Bilo ih je manje, ali ih je bilo. Predsjednik Lige bio je tamo. Što se utakmica nije odgodila za sutra? Za košarku nije baš lijepo to što smo vidjeli."

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo