novi double-double / Zubac ponovno odličan, Bogdanović dobio poštedu

Image
Foto: profimedia

Zubac je na terenu proveo 23:16 minuta uz šut za dva 6-10, a pridodao je i po dvije asistencije te blokade.

11.4.2022.
9:13
profimedia
VOYO logo

Hrvatski košarkaški centar Ivica Zubac u posljednjoj je utakmici ligaškog dijela sezone u NBA ligi ostvario još jedan "double-double" učinak sa 12 koševa i 11 skokova u uvjerljivoj 138-88 pobjedi Los Angeles Clippersa protiv Oklahoma City Thundera.

Zubac je na terenu proveo 23:16 minuta uz šut za dva 6-10, a pridodao je i po dvije asistencije te blokade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susret nije bio od velikog natjecateljskog značaja jer su Clippersi odavno osigurali nastup u "play-in" turniru u Zapadnoj konferenciji i to s osme pozicije dok je Thunder također odavno ostao bez ikakvih izgleda za nastup u posezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, Clippersi su uoči nastipa u "play-inu" produžili svoju seriju pobjeda na pet te okončali ligaški dio s omjerom 42-40 ponajprije zahvaljujući vrlo raspoloženom Amiru Coffeyu koji je ostvario učinak karijere od 35 koševa i 13 skokova. Kod gostiju koji odlaze na poduži odmor Zavier Simpson je bio najučinkovitiji sa 17 ubačaja, 9 skokova i 7 asistencija.

Clippersi će u utorak gostovati kod Minnesota Timberwolvesa, a pobjednik tog dvoboja će izboriti nastup u doigravanju te sraz protiv Memphis Grizzliesa u prvom krugu doigravanja, dok će poraženi imati još jednu priliku za prolazak u doigravanje i to u petak kada će ugostiti boljeg iz ogleda New Orleans Pelicansa i San Antonio Spursa. Bolji iz utakmice u petak će u prvom krugu igrati protiv lanjskih finalista i najbolje momčadi ligaškog dijela ove sezone Phoenix Sunsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bogdanović odmarao

Bojan Bogdanović dobio je odmor u posljednjoj ligaškoj utakmici Utah Jazza, no njegovi suigrači su i bez njega te Donovana Mitchella, koji je također dobio odmor, uvjerljivo kao gosti nadigrali slabašne Portland Trail Blazerse sa 111-80. Najbolji strijelac Jazza bio je Juancho Hernangomez sa 22 poena, Rudy Gobert je dodao 18 uz 13 skokova, dok je domaće predvodio Reggie Perry sa 20 pogodaka.

Ovom pobjedom Jazz je osigurao naslov pobjednika skupine Northwest drugu godinu zaredom, a s omjerom 49-33 zauzeo je peto mjesto na Zapadu te će u prvom krugu doigravanja za suparnika imati Dallas Maverickse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo