ZUBAC I ŠARIĆ UŠLI S KLUPE I ODIGRALI ODLIČNO ZA MALO MINUTA: / Big Zu izluđivao Wolvse, povijesna noć za nevjerojatne Buckse

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Bucksi, Clippersi i Sunsi ostvarili su pobjede, a Milwaukee je briljirao u tricama za - povijest!

30.12.2020.
8:11
Profimedia
VOYO logo

Dva hrvatska košarkaša Ivica Zubac i Dario Šarić jutros su po hrvatskom vremenu nastupila u NBA ligi. Zanimljivo, ali obojica su utakmicu započeli ulaskom s klupe za svoje momčadi i pružili dobre partije. No, idemo redom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Clippersi se vratili pobjedama nakom debakla protiv Dončićevog Dallasa

Los Angeles Clippersi Zupca vratili su se pobjedama nakon debakla protiv Dallasa i poraza od 51 poena razlike. Malo su se napunili samopouzdanjem protiv Minnesote u Staples Centeru 124:101. OVDJE pogledajte kako je to izgledalo u dvoboju.

Ivica Zubac je, uz Loua Williamsa, bio najefikasniji rezervni igrač i za 19 minuta ubacio 12 poena uz šut za dva 5-7, 4 skoka i jedan asist uz slobodna 2-2 i tri blokade. Pogledajte samo ovu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Williams je zabio 20 poena uz 5 asistencija i 3 skoka, te šut za dva iz igre 7-11, za tricu 1-2 i slobodna 5-6, te je bio najefikasniji igrač svoje momčadi. Paul George pomogao mu je sa 18 poena, 6 skokova i 5 asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Serge Ibaka, košarkaš koji je kao četvorka započeo susret, dodao je 16 poena, 8 skokova i 4 dodavanja. Luke Kennard ubacio je 15 poena uz 3 skoka. Inače, bila je ovo utakmica u kojoj dva glavna igrača obje momčadi nisu nastupila. Jedan od najboljih košarkaša lige Kawhi Leonard propustio je svoju drugu uzastopnu utakmicu zbog vanjske posjekotine usnice koju je morao šivati, a Karl-Anthony Towns propustio je dvoboj zbog dislociranog lijevog ramena...

Clippersi vodili s 20 poena na poluvremenu i 31 u trećoj

D'Angelo Russell predvodio je Timberwolvese s 22 poena. Malik Beasley dodao je 19, a Ricky Rubio 17. Jarrett Culver izjednačio je svoju utakmicu karijere u skokovima ostvarivši ih 10.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Clippersi su vodili s 20 poena na poluvremenu i 31 u trećoj četvrtini nakon Williamsove trice. Tada su Clippersi šest trica, uključujući četiri u nizu, a George je pogodio dvije od svoje tri u tom dijelu utakmice.

Sunsi bolji od Pelicansa

Phoenix Suns Darija Šarića na svom su terenu u Phoenixu slavili protiv New Orleans Pelicansa 111:86. Jae Crowder sa 21 poenom i centar Deandre Ayton s double-double učinkom 13 poena uz 12 skokova. Šarić je za 14 minuta ubacio 10 poena, za dvicu je gađao 3-4, za tricu 2-3, slobodna bacanja 2-2, uz 4 skoka i dodavanje. OVDJE pogledajte što se sve događalo u ovom dvoboju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bucksi se raspištoljili

Milwaukee Bucks pobijedili su na gostovanju prošlogodišnjeg finalistu pod balonom u Orlandu Miami Heat sa 144:97, a u utakmici su postavili novi rekord NBA lige u broju ubačenih trica. OVDJE pogledajte sažetak utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bucksi su u utorak navečer po američkom vremenu postigli rekordnih 29 trica. Pucali su 29 od 51 s linije za tri poena, dvije noći nakon što su bili kriminalni u tricama protiv New York Knicksa i od 31 pokušaja pogodili njih samo 7 iz 38 pokušaja.

"U nekim noćima Bogovi košarke su s vama", rekao je trener Bucksa Mike Budenholzer i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je večeras vjerojatno bila jedna od onih noći", prenosi ESPN njegove riječi.

Milwaukee je koristio 13 igrača u ovom dvoboju, a 12 ih je zabilo barem jednu trica - jedina iznimka je bio dvostruki MVP lige GiannisAntetokounmpo. Khris Middleton imao je četiri trice i postigao 25 ​​koševa, Jrue Holiday ubacio ih je šest u svojoj noći od 24 poena, a Donte DiVincenzo bio je na 5 za 6 za tricu za ukupno 17 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Antetokounmpo je imao samo devet poena, ali njegov brat, Thanasis Antetokounmpo - koji je u karijeri bio 0 od 11 iz dometa za 3 poena - zabio je jednu tricu isto. Nema tko nije zabio s linije za tri poena...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znao sam da dobro pucamo", izjavio je centar Bucksa Brook Lopez, koji je postigao tri trice.

Prethodni NBA rekord za tri poena u utakmici bio je 27, a postavili su ga Rocketsi

Rekord je postavio Sam Merrill, koji je zabio 28. tricu s preostalih 6:07 prije kraja dvoboja, dovevši Buckse u vodstvo 131:86.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni NBA rekord za tri poena u utakmici bio je 27, a postavili su ga Houston Rockets protiv Phoenix Sunsa 7. travnja 2019. Milwaukeeova prethodna utakmica s najviše trica bila je kad su zabili 22 protiv Sacramenta 4. studenog 2018. Milwaukee je nakon prve četvrtine vodio 46:26, na poluvremenu 83:51.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tyler Herro postigao je 23 poena za Heat. Jimmy Butler iz Miamija propustio je utakmicu zbog uganuća desnog gležnja; nepoznato je hoće li igrati u srijedu kad se Heat i Bucks ponovno budu sreli na terenu.

Najveća pobjeda na gostovanju u povijesti Bucksa

"Sutra ćemo morati izaći s puno više energije ili ćemo se opet osramotiti", izjavio je Herro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to najveća pobjeda na gostovanju u povijesti Bucksa, nadmašivši 39 poena razlike u New Yorku 10. travnja 1987. Razlika od 47 bodova odgovarala je drugom najgorem porazu u povijesti Heata, izgubili su sa 138:91 od Pata Rileya i Los Angeles Lakersa u osmoj utakmici prve sezone u Miamiju.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo