Košarkaška Euroliga / Žižićev double-double u pobjedi Darušafake nad Tomićevom Barcelonom

Image

Ante Žižić je ostvario učinak od deset poena (3/4 za dva, slobodna bacanja 4/6), 13 skokova i jedne blokade za 31 i pol minutu provedenu na parketu

17.3.2017.
20:29
VOYO logo

Odigrane su još dvije utakmice 26. kola košarkaške Eurolige, vrijedne su pobjede u borbi za doigravanje ostvarili Žalgiris protiv Uniksa 82:80 i Darušafaka protiv Barcelone rezultatom 67:56. Za tursku je momčad novi double-double učinak ostvario odlični Ante Žižić, izvještava Sportnet.hr.

Darušafaka nastavlja sa sjajnom formom na domaćem parketu, danas su upisali sedmu pobjedu u posljednjih osam susreta. Gotovo bez većih problema su slavili protiv Barcelone rezultatom 67:56, a jedan od boljih pojedinaca turske momčadi svakako je bio Ante Žižić. Ovom su pobjedom došli na omjer 13-13, dok je Barcelona pala na 10-16.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti su bolje otvorili, trojica igrača pogodila su po tricu za vodstvo 9:4. Nekoliko trenutaka kasnije nakon poena Ante Tomića domaćini su pozvali minutu odmora. Iako su zaostajalo gotovo od prvog napada, domaćini su napravili tek jedan prekršaj u osam minuta što je itekako pomoglo katalonskoj momčadi. U prilično neučinkovitoj prvoj dionici mogli smo gledati duge periode igre bez poena, iako nije izostajalo otvorenih šuteva s obje strane. Prvu je četvrtinu Barcelona dobila s 13:11.

Ubacila je Darušafaka u brzinu više i nakon šest vezanih poena Willa Clyburna povela s četiri razlike (19:15). Na njega se nadovezao Ante Žižić koji je dominirao u obrambenom skoku i dodatno povećao prednost svoje momčadi. Barcelona je postigla tek dva poena u četiri minute druge četvrtine. Tricom Scottieja Wilbekina domaćin je došao do prve dvoznamenkaste prednosti (27:17) u 16. minuti. Vrlo slabo je igrala Barcelona, pomalo i karakteristično za ovu sezonu, serija domaćina 23:6 dovoljno govori o tome. Na poluvrijeme su odnijeli prednost od 41:22.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćin je tijekom treće četvrtine preuzeo ulogu Barcelone iz druge, ali u nešto blažem obliku. Katalonska je momčad treću dionicu zaključila rezultatom 20:10 i uoči posljednjih deset minuta smanjila na prihvatljivih 53:42.

Uspjeli su se gosti nakon dugo vremena spustiti ispod deset razlike, došli su na sedam koševa minusa (54:47) u 32. minuti. Ipak, ponajprije zahvaljujući jako dobrom napadačkom skoku Darušafaka se vratila na dvoznamenkastu razliku vrlo brzo. Gosti se do kraja utakmicu nisu uspjeli dodatno približiti i domaćin je mogao slaviti novu pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najučinkovitiji je kod Darušafake bio Will Clyburn s 15 poena (6/11 za dva, 1/1 za tricu, slobodna bacanja 0/3). Ante Žižić je ostvario učinak od deset poena (3/4 za dva, slobodna bacanja 4/6), 13 skokova i jedne blokade za 31 i pol minutu provedenu na parketu.

Jedini je dvoznamenkast kod Barcelone bio Stratos Perperoglou sa 16 koševa (4/7 za dva, 2/3 za tricu, slobodna bacanja 2/2). Ante Tomić odigrao je 27 i pol minuta i ostvario učinak od osam poena (3/9 za dva, slobodna bacanja 2/7), devet skokova i dvije asistencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve o ostalim utakmicama, kao i video sažetke pogledajte na Sportnetu.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo