Voli nastupati za repku / Za Dončića ne postoji nikakva dvojba oko reprezentacije Slovenije: 'Igrat ću kad god mogu!'

Image
Foto: AP Images

Najbolje godine su tek ispred njega, a strašno je pomisliti gdje su granice za ovog čudesnog Slovenca.

13.7.2022.
11:40
AP Images
VOYO logo

Luka Dončić sa samo 23 godina spada među najbolje košarkaše na svijetu. Slovenac je kao tinejdžer izdominirao europskom košarkom. Osvojio je sve što se dalo osvojiti, bio je MVP Eurolige sa samo 19 godina, a onda je odlučio - vrijeme je za promjenu.

Otišao je "preko bare" u najjaču košarkašku ligu na svijetu, NBA. Amerikanci su smatrali da će se Dončić teško naći u fizički dominantnoj ligi, ali dogodilo se potpuno suprotno. Dončić je već u drugoj sezoni postao All-Star i legitimni NBA kandidat, a u četiri godine NBA karijere u prosjeku ima 26.4 poena, 8.5 skokova i 8.0 asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolje godine su tek ispred njega, a strašno je pomisliti gdje su granice za ovog čudesnog Slovenca. Dončić je u intervjuu za Marcu pričao o ambicijama s Dallas Mavericksima.

"Ne razmišljam o odlasku. Moj cilj je ostati i pobjediti u Dallasu. Naravno, nikad ne znate u budućnosti, ali moja ideja je pobjediti u Dallasu i nadam se da ću uspjeti u tome."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia.hr

Bivši mu trener dobio otkaz

Real Madrid donio je kontroverznu odluku da zbog zdravstvenog stanja otpuste legendarnog trenera Pablu Lasa, koji je proveo jedanaest godina na madridskoj klupi.

Laso je s Realom osvojio dva puta Euroligu, kao i šest trofeja španjolskog prvaka i španjolskog Kupa. Dončić je igrao za seniore Reala od 2015 do 2018 godine kada je otišao u NBA, a s Lasom je imao odličan odnos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mogu razumjeti što se dogodilo. Pablo je odličan trener i izvrsna osoba. Ne mislim da je trebalo ovako ispasti. Mnogi isto razmišljaju zbog svega što je Pablo dao Madridu nakon 11 sezona. Vjerujem da je on najbolji trener kojeg je Madrid imao, sigurno," kaže Dončić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenija favorit na EP?

Slovenija i Dončić osvojili su EuroBasket 2017. godine u Turskoj. Sada je ova reprezentacija još jača. Dončić više nije samo jedan od najtalentiranijih mladih igrača u Europi, već je legitimno u najužem krugu najboljih košarkaša na svijetu.

Reprezentacija Slovenije dobro je demonstrirala svoju moć u okršaju Hrvatske krajem lipnja. Slovenci su nas porazili sa skoro 30 razlike i totalno deklasirali naše košarkaše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia.hr

Kakve su šanse Slovenije na nadolazećem Eurobasketu?

"Vjerujem da ima puno ekipa koje su na visokoj razini s odličnim igračima. Turnir je kratak i sve se može dogoditi. Bit će jako teško. Tu su Španjolska, Srbija, Francuska, Litva, Grčka... konkurencija je velika. Naša grupa je veoma opasna," Dončić smatra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A do kada će ostati s reprezentacijom?

"Bez dvojbe, igrat ću kad mogu. Igrat ću što više turnira sa Slovenijom."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo