BITKA ZA FINALE NBA LIGE / Warriorsi preokretom srušili Maverickse i poveli 2-0. Dallasu nije bila dovoljna ni veličanstvena predstava čudesnog Luke Dončića

Image
Foto: Profimedia

Golden State poveo s 2-0, Luka Dončić briljirao sa 42 poena uz 8 asistencija i 5 skokova, ali izgubio. Ključna je bila treća četvrtina. Curry zabio 32

21.5.2022.
6:40
Profimedia
VOYO logo

Košarkaši Golden State Warriorsa jutros su po hrvatskom vremenu u finalu zapadne konferencije NBA lige poveli protiv Dallas Mavericksa u seriji sa 2-0.

Image
TATUM BRILJIRAO /

Boston Celticsi u Miamiju 'pregazili' Heat i izjednačili seriju u finalu Istoka: 'Nismo ih mogli obuzdati'

Image
TATUM BRILJIRAO /

Boston Celticsi u Miamiju 'pregazili' Heat i izjednačili seriju u finalu Istoka: 'Nismo ih mogli obuzdati'

Luka utrpao 42, Curry 32

Steph Curry i društvo su u San Franciscu slavili protiv ekipe Luke Dončića sa 126-117, unatoč briljantnoj predstavi spomenutog slovenskog košarkaškog umjetnika, koji je utrpao 42 poena uz 8 asistencija, 5 skokova i 3 ukradene lopte, od toga 18 poena u prvom poluvremenu. Inače, od kad su Mavericksi draftirali Luku 2018., klub je izgubio 5 playoff utakmica kad je Dončić zabio 40+.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Curry je uzvratio sa 32 poena, 8 skokova i 5 dodavanja, dok su ga odlično pratili Looney sa carrer - high 21 poenom i uz 12 skokova, kao i Poole sa 23 poena i 5 asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ključna treća četvrtina

Uz Luku Dončića, u redovima poražene momčadi dobar je bio Brunson sa 31 poenom, 5 asista i 7 skokova. Inače, Curry je zabio 6 trica, a ključna je u utakmici bila treća četvrtina. Dallas je vodio 79-64 sedam minuta prije kraja treće četvetine, a onda su Warriorsi eksplodirali. Napravili su seriju od 19-6 i na kraju treće četvrtine došli na samo dva koša zaostatka (85-83).

Luka Dončić i Mavericksi vodili su većim dijelom prije nego što su Warriorsi poveli prvi put u večeri nakon trice Otta Portera Jr. u 18 sekundi nakon početka četvrte. Porterova tri poena 7:21 do kraja promijenila je rezultat na semaforu 100-92.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zezali Luku

Čak su ga sprdali i na Twitteru zbog Oaklandovog vlastitog MC Hammera, koji je u tim trenucima vrištao: "Ok mladi Luka… Vidimo se.", prenosi američki ESPN pisanje AP-a.

Warriorsi su odgovorili s 25-13 u trećoj četvrtini da bi povukli na 85-83 u četvrtoj - treća četvrtina koja podsjeća na one koje su definirale toliko njihovih nedavnih serija u doigravanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dončić je gađao 12 od 23 i blistao u obostranoj igri odličnog, briljantnog šuta - Warriorsi su, naime, završili sa 56,1% iz igre. Samo u prvom poluvremenu Dallas je dobio Golden State 52,3% prema 51,2% iz igre, uključujući izvanrednih 55,6% prema 53,3% za tri poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Serija se seli u Dallas

Serija se seli u Dallas za utakmicu 3 u nedjelju. Golden State je dvije pobjede od povratka u NBA finale po prvi put otkako je napravio pet uzastopnih putovanja od 2015.-19.

Image
Image

Jordan je zabio 23 poena s klupe još za Warriorse, Wiggins je imao 16, a Klay Thompson - koji je ostao bez gola u prvom dijelu otvaranja serije - dodao je 15 poena za drugu utakmicu zaredom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jalen Brunson je zabio osam od prvih 14 koševa Dallasa na putu do 31. Mavericksi nisu morali vidjeti toliko Draymonda Greena, koji je napravio svoj peti prekršaj 6:01 u trećoj četvrtini, a zatim se vratio, igrao 33 sekunde i zaradio šestu.

Vrijedi spomenuti i kako su Warriorsi ovog puta imali 16 izgubljenih lopti, za razliku od 15 u prvoj utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo