VIDEO: / USRED TREŠNJEVKE Zvezdaši slavili Srbiju i Zvezdu, pretučen srpski navijač

Iako je Crvena zvezda izgubila u trećoj utakmici finala ABA lige 72:62 (23:16, 18:17, 27:13, 4:16), beogradska momčad je imala podršku od oko stotinjak svojih navijača.

30.4.2015.
10:06
VOYO logo

Zagrebačka publika u maloj dvorani Doma sportova ostala je iznenađena prisustvom stotinjak simpatizera Zvezde, koji su kao prijatelji kluba doputovali u Zagreb zajedno sa svojom momčadi. Unatoč tome, što su još prije pristizale informacije kako Crvena zvezda u Zagrebu neće biti bez podrške, smatralo se kako ipak neće doći jer je takvih informacija u prošlosti bilo jako puno. A kada, k tome, još pridodamo činjenicu kako Delije organizirano ne prate regionalnu ligu jer se protive igranju bilo kakve lige sa svojim susjedima (isto kao što je slučaj i kod hrvatskih navijača), stoga i ne čudi što su Zagrepčani ostali pomalo iznenađeni njihovim prisustvom. Pa koliko god se radilo samo o prijateljima kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Simpatizeri Crveno-bijelih su, tako, dali podršku svojim košarkašima koji su izgubili treću utakmicu finala ABA lige, i sada je rezultat 2:1 za Beograđane. Iako je evidentno da se tu ne radi o Ultrasima, odnosno, o hard-core navijačima, već o simpatizerima, pretpostavlja se da je među njima bilo i pripadnika Delija.

No, smješteni u kutu dvorane beogradski simpatizeri nisu provocirali domaće gledatelje, ali navijali su za svoj klub, gromoglasno, izvikujući pjesme i slogane Delija, slaveći Srbiju i Zvezdu. Vrijedi istaknuti kako su simpatizeri Crvene zvezde u dvorani došli do izražaja prvenstveno zato što Cedevita nema navijače, već samo korporativne simpatizere kluba koji samo slave koš, bez ikakvih pjevanja navijačkih pjesama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srpski mediji izvještavaju kako je nakon utakmice napadnut autobus s košarkašima Zvezde, ali ističu i kako je zahvaljujući brzini i korektnosti hrvatske policije sve završilo tek na pokušaju napada. Jedan srpski državljanin koji je bio na utakmici je na svom Twitter profilu napisao kako su Bad Blue Boysi pokušali napasti autobus s košarkašima beogradskog sastava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijska uprava zagrebačka kasnije je potvrdila kako nije napadnut autobus s igračima, ali jedan navijač Zvezde je pretučen, i to nekoliko ulica dalje od Trga Krešimira Ćosića.

Danas (20.30 sati) momčadi će se vratiti u istu dvoranu na četvrtu utakmicu u kojoj će Cedevita ponovno biti suočena s imperativom pobjede kako bi izborila odlučujući, peti dvoboj u subotu u Beogradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo