VIDEO: / 'Samo je jedan Dražen Petrović!'

Draženu Petroviću na šibenskom Baldekinu na 47. obljetnicu njegova rođenja otkriven je spomenik. "Jedan je Petrović Dražen!

22.10.2011.
15:16
VOYO logo

Pred mnoštvom Šibenčana, prijatelja i suigrača spomenik košarkaškom Mozartu otkrila je njegova majka Biserka Petrović, a u tom trenutku zaorilo se Baldekinom "Jedan je Petrović Dražen!"

Njegov brat Aleksandar Petrović je u emocijama nabijenom govoru podsjetio na šibensko djetinjstvo Dražena Petrovića, kao i na 1983. godinu kada je Dražen Šibenki donio titulu prvaka bivše države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S 15 godina Dražena je Moka Slavnić pustio na teren, a danas je nepojmljivo da u toj dobi netko stupi na teren i ima ulogu kakvu je imao Dražen. Kasnije 1983. godine sam došao s Cibonom kao prvak tadašnje države u Šibenik uvjeren da smo favoriti. Sjećam se večer prije utakmice sam otišao kući vidjeti obitelj, a na vratima me zateklo: ' Ovdje Cibosi nisu dobrodošli, sutra za vas bodova nema.' Za 24 sata nas je Šibenka pobijedila, a Dražen je rođenom bratu dva puta gurnuo loptu kroz noge. Ni rođenom bratu nije htio dati popust, a na kraju te iste godine, kada je u trećoj finalnoj utakmici tadašnji predsjednik Košarkaškog saveza tražio od njega da promaši jedno slobodno bacanje i da se pobjednik riješi u produžetku, Dražen ga je samo pogledao, potom stavio oba bacanja i za sve nas, bez obzira što je titula oduzeta, Šibenka je postala prvak države", rekao je Aco Petrović.

Draženov spomenik izradio je kipar Kažimir Hraste, a u stanu obitelji Petrović u Preradovićevoj 3 otvorena je spomen soba jednom od najvećih europskih košarkaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201104010878006 arti-201103310333006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo