VIDEO: / NEZAUSTAVLJIVI DJEDICA Pierce sa sirenom odlucio pobjednika

U trecim utakmicama konferencijskih polufinala doigravanja NBA lige pobjede su ubiljezili domacini, pa Washington Wizardsi i Memphis Grizzliesi vode u serijama na cetiri pobjede s 2-1.

10.5.2015.
11:48
VOYO logo

Washigton je na svom parketu slavio protiv najbolje momcadi Istoka Atlanta Hawksa s 103:101, a pobjedu je Wizzardsima donio 37-godisnji Paul Pierce kosem sa sirenom.

U iznimno uzbudljivom susretu Washington je vodio s cak 21 poenom razlike pocetkom zadnje cetvrtine, ali je Atlanta furioznom serijom od 21-3 tu ogromnu prednost dostigla. Igrac gostiju Mike Muscala tricom 14 sekundi prije kraja izjednacava na 101:101, da bi skok-sutem sa sirenom veteran Pierce ipak sprijecio potpuni preokret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pierce je utakmicu zavrsio s 13 koseva, ujednaceni napad domacina predvodili su s po 17 koseva Bradley Beal, Nene i Otto Porter, dok je pobjeda domacina jos vrijednija jer su igrali bez svog ponajboljeg igraca Johna Walla, koji se ozlijedio u prvoj utakmici. Dennis Schroder i Jeff Teague su s po 18 koseva bili prvi strijelci Atlante. Cetvrta utakmica igra se u ponedjeljak navecer takoder u Washingtonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manje uzbudljivo je bilo u Memphisu gdje su Grizzliesi s 99:89 pobijedili najbolju momcad Zapada Golden State Warriorse i poveli s 2-1 u seriji. Domacini su pocetkom cetvrte cetvrtine poveli s 19 koseva razlike, Warriorsi su tri minute prije kraja dosli na svega -4, no Grizzliesi su do kraja napravili seriju 11-4 i dobili utakmicu.

Zach Randolph (22) i Marc Gasol (21, 15 skokova) bili su najbolji kod Memphisa, a kod Warriorsa je prednjacio najbolji igrac lige Stephen Curry s 23 kosa, ali i losim sutem (8-21).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cetvrta utakmica igra se u ponedjeljak navecer opet u Memphisu, a sluzbena NBA statistika kaze da momcadi koje u doigravanju na cetiri pobjede povedu s 2-1 prolaze dalje u cak 81 posto slucajeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo