NEVJEROJATNI LUKA DONČIĆ PRVA JE PRIČA KOŠARKAŠKE AMERIKE: / Njegov maestralni potez zapanjio je i komentatore; 'To su stvari kao iz crtića'

Image
Foto: Screenshot

'Mislim da smo pokazali tko smo. Moramo tako nastaviti. Moramo igrati ovakvu obranu'

28.12.2020.
16:30
Screenshot
VOYO logo

Košarkaši Dallasa porazili su jutros po hrvatskom vremenu Los Angeles Clipperse sa 124:73 i obilježili košarkašku noć u ligi, a prednost Mavericksa na poluvremenu je bila čak +50 (77:27), što je najveća razlika u prvom dijelu na NBA utakmicama od uvođenja ograničenja napada u sezoni 1954./55. Baš za povijest, i za zapitati se neke stvari u LA Clippersima. TOP Contender kao LA Clippers ne bi si trebao dopuštati takve poraze...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
[VIDEO] SJAJNI DONČIĆ ZADAO CLIPPERSIMA NAJTEŽI PORAZ U POVIJESTI: /

Zubac učinkovit, ali utonuo u sivilo svoje momčadi

Image
[VIDEO] SJAJNI DONČIĆ ZADAO CLIPPERSIMA NAJTEŽI PORAZ U POVIJESTI: /

Zubac učinkovit, ali utonuo u sivilo svoje momčadi

24 poena za 26 minuta

Za prvu ovosezonsku pobjedu Dallasa i prvi ovosezonski poraz Clippersa najzaslužniji je bio fantastični Luka Dončić sa 24 koša za svega 26 minuta, devet skokova i osam asistencija. Josh Richardson je ubacio 21 poen. Dončić i Josh Richardson kombinirali su zajedno 33 poena u prvom poluvremenu, šest više od indisponiranih i pogubljenih Clippersa koji nisu mogli bez prve zvijezde momčadi, jednog od najboljih igrača lige Kawhija Leonarda.

Sjajne brojke, dobro otvorio sezonu

Dončić je još jednom oduševio Ameriku od kad je u NBA ligi, prva je priča tamošnje košarke, opet i tako mlad fantastično je započeo svoju treću NBA sezonu. Nakon tri odigrane utakmice, Slovenac je dobio dobar zalet prema MVP nagradi (prema kladionicama i pisanjima američkih medija, Luka je prvi kandidat za nagradu). Trenutno je na 27.7 poena, 7.0 skokova i 6.7 asistencija po utakmici i osmi je igrač po zabijenim poenima u ligi, ali i najmlađi, uz Ja Moranta koji je na senzacionalnom trećem mjestu najboljih strijelaca lige. I on ima 21 godinu. Prošle sezone ponio je nagradu za novaka godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, u svojih posljednjih deset susreta Luka je na prosjeku od 29.4 poena, 8.8 skokova i 8.7 asistencija po utakmici u NBA ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da smo pokazali tko smo. Moramo tako nastaviti. Moramo igrati ovakvu obranu, to je od sada naša strategija", kazao je Luka Dončić, prenosi BleatcherReport.

OVDJE pogledajte njegovu predstavu protiv Clippersa, imao je nekoliko bravuroznih poteza. Posebno tu mislimo na onaj u trećoj četvrtini dvoboja, pri rezultatu 83:43 za goste iz Teksasa, kad je 6:36 prije kraja četvrtine prvo zanjihao svog čuvara i prošao ga, a onda atraktivno, između dvojice, iz teške pozicije zabio. Kako li je samo našao taj mali, uski prostor između dva igrača i pomoću table, visokom parabolom, zabio za oduševljenje komentatora. Obratite pozornost na taj detalj obavezno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To su te stvari kao iz crtića koje Luka voli činiti", kazao je komentator utakmice. To možete vidjeti od 2:05 na videu.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo