SPREMA SE SPEKTAKL / U Zagreb stiže šesterostruki europski prvak: 'Ovo je velika nagrada svim navijačima, svima u klubu'

Image
Foto: Željko Hladika/PIXSELL

Prije početka nove sezone košarkaši Dinama odigrat će prijateljsku utakmicu protiv jedne od najboljih momčadi u Europi

30.6.2023.
14:14
Željko Hladika/PIXSELL
VOYO logo

Košarkaši Dinama i šesterostrukog europskog prvaka atenskog Panathinaikosa odigrat će 8. rujna, s početkom u 19 sati, u Košarkaškom centru "Dražen Petrović" pripremnu utakmicu uoči nove sezone u kojoj klub iz zagrebačkog naselja Rudeš traži novi kvalitativni iskorak.

Image
PROMIJENIT ĆE SOBU? /

Bjelica će doći u hotel gdje su Dinamovi igrači i 'oteti' Brunu Petkovića?

Image
PROMIJENIT ĆE SOBU? /

Bjelica će doći u hotel gdje su Dinamovi igrači i 'oteti' Brunu Petkovića?

Dinamo je klub koji živi sa svojim navijačima, a oni su bili jedna od pokretačkih ideja za ovaj košarkaški užitak za sve ljubitelje košarke u Zagrebu. Naime, među navijačkim skupinama Bad Blue Boys i Gate 13 vlada veliko prijateljstvo, a za očekivati je da će upravo oni kreirati sjajno ozračje u Draženovom domu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvijek ističemo kako su nam navijači glavni dio kluba. Bez njih teško bi postigli u prošloj, debitantskoj sezoni plasman u četvrtfinale doigravanja u prvenstvu i u polufinale Kupa Krešimira Ćosića. Temelj tih uspjeha stvoren je zajedničkom akcijom s Bad Blue Boysima, u kojoj smo prodajom 550 godišnjih ulaznica stvorili financijsku podlogu za ove uspjehe. U znak zahvale za sve to odlučili smo im podariti ovakav spektakl, veliki Panathinaikos u Zagrebu u utakmici u kojoj će rezultat ipak biti u drugom planu", rekao je predsjednik KK Dinamo Zagreb Marijan Pojatina u petak na predstavljanju ovog projekta.

"Ovime želimo pokazati da smo itekako ozbiljni kad kažemo da imamo s klubom dugoročno velike ambicije. Panathinaikosu i ovim putem zahvaljujemo na povjerenju koje su nam pružili prihvaćanjem poziva da dođu u Zagreb i igraju ovu utakmicu. Nadamo se da ćemo se i ovim potezom kao klub do kraja etablirati na domaćoj sceni, ali i da ćemo ovime pomoći da košarka u Hrvatskoj ponovno bude interesantna. Ovaj spektakl će nam omogućiti podizanje kluba na još veći nivo, a sigurno će i naši igrači dodatno napredovati kroz igranje s takom jakom momčadi i još bolje se pripremiti za ulazak u novu sezonu u kojoj imamo visoko podignutu ljestvicu očekivanja nakon prošle sezone", dodao je Pojatina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad su nam iz kluba prenijeli informaciju o ovoj utakmici, bili smo jako ugodno iznenađeni i motivirani. Ovo je velika nagrada svim navijačima, svima u klubu, ali i nama igračima za prošlu sezonu koja je bila dobra. Svaka sljedeća bi trebala biti još bolja te se nadam da će tako i biti", rekao je dokapetan Dinama Andro Anzulović.

U Zagreb stiže obnovljena Panathinaikosova momčad na čelu s novim trenerom, Turčinom Erginom Atamanom koji je dvije godine zaredom (2021. i 2022.) vodio Anadolu Efes do naslova pobjednika Eurolige. U novoj sezoni Ataman će od pojačanja na raspolaganju imati igrače kao što su Luca Vildoza, Mahtias Lessort i Kostas Antetokounmpo, čiji se nastup očekuje i u dvoboju protiv Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je Dinamo zadržao sve nositelje ekipe iz prošle sezone, u kojoj je klub došao do polufinala domaćeg Kupa te u doigravanju za prvaka u četvrtfinalu odveo Zadar do treće, odlučujuće utakmice te bio jedini klub koji je uspio ostvariti pobjedu u 'playoffu' protiv novog prvaka Hrvatske, i pred zagrebačkom momčadi je svojevrsna rekonstrukcija. Naime, klub je napustio trener Vladimir Anzulović koji će karijeru nastaviti u Kini, a klupsko vodstvo je u potrazi i za još ponekim pojačanjem igračkog kadra.

"Još uvijek nismo našli novog glavnog trenera. Imamo u vidu dva, tri imena. Radimo i na pojačanju igračkog kadra. Mi doista želimo biti bolji nego u prošloj sezoni. Ovo je dio našeg dugoročnog plana", rekao je predsjednik Pojatina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I utakmica s Panathinaikosom bi trebao biti početak još ambicioznijeg projekta, kad su u pitanju dolasci velikih košarkaških klubova u Zagreb.

"Neću prejudicirati, ali želimo u tom terminu vidjeti jedan ozbiljniji turnir. Mislim da Zagreb to zaslužuje, a mi smo ga spremni organizirati", poručio je čelnik KK Dinamo Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz kluba su najavili veliki broj uzvanika koji će posjetiti tu utakmicu, a povezuju ih jedan ili oba kluba, poput Velimira Zajeca i Stojka Vrankovića, preko Igora Bišćana, Silvia Marića, Jurice Golemca, Damira Mulaomerovića, Gorana Vlaovića, Dine Rađe, Nikše Prkačina i drugih.

Ulaznice za utakmicu Dinama i Panathinaikosa uskoro će se naći u prodaji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo