TE NOĆI NBA JE VIDIO UTJELOVLJENJE SAMOG BOGA U DRAŽENOVOM TIJELU: / Sišao je s neba kako bi ponudio nešto neviđeno

Image
Foto: Screenshot: You Tube

'Jednostavno, on je možda najbolji šuter u NBA ligi. Večeras je protiv Houstona bio nevjerojatan'

10.7.2020.
12:08
Screenshot: You Tube
VOYO logo

Košarkaško naslijeđe nikad prežaljenog košarkaškog MozartaDražena Petrovića uistinu je veliko. I dan danas, 27 godina od kad nas je zauvijek napustio u automobilskoj nesreći u 29. godini u blizini Ingolstadta, o njemu se priča, evociraju se njegove košarkaške uspomene, vještine, utakmice...

Image
VELJKO MRŠIĆ ISPRIČAO NAM JE PRIČU O DRAŽENU KOJU NIKAD NISTE ČULI: /

'Kad je to rekao, svaka priča je prestala. Bio je drugačiji od drugih, poseban'

Image
VELJKO MRŠIĆ ISPRIČAO NAM JE PRIČU O DRAŽENU KOJU NIKAD NISTE ČULI: /

'Kad je to rekao, svaka priča je prestala. Bio je drugačiji od drugih, poseban'

Utrpao zahuhtalim Rocketsima 44

Zasigurno jedna od Draženovih najboljih partija u NBA ligi viđena je u New Jerseyju protiv Hakeema Olajuwona i Houston Rocketsa, kojima je utrpao 44 poena uz 4 asistencije, jednu ukradenu loptu i jednu blokadu za 41 minutu igre. Tricu je gađao 3-3, slobodna bacanja 7-7.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dogodilo se to 24. siječnja 1993. godine u pobjedi Netsa 100:83, svega šest mjeseci prije nego li nas je prerano napustio. Boreći se za All-Star nastup, Petrović, vodeći tricaš lige je postigao velikih 32 poena u drugom poluvremenu na putu do najviše poena u NBA karijeri. Njegova čudesna predstava pokopala je Rocketse, koji su pred utakmicu imali odličan niz od osam pobjeda, ali su bili vidno umorni, igrajući svoju petu utakmicu u sedam dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Te noći nisu imali šanse protiv Dražena koji je bio vruć

Te noći nisu imali šanse protiv Dražena koji je bio vruć...

"Dali su mi loptu u pravo vrijeme tako da sam uspio lako uhvatiti i šutirati”, rekao je Petrović o svojim suigračima, prenosi ugledni New York Times.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“D.C. mi je stalno pokušavao dodati loptu, a i Kenny isto. Bilo je super što su moji suigrači bili toliko uključeni", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vidjeli smo da je sposoban postići najviše poena u sezoni”, rekao je Coleman i nastavio:

“To je ono što se odnosi na momčad, treba pomoći suigračima da postignu svoje ciljeve. Upravo sam to i radio. Rekao sam mu da samo šutira.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kenny Anderson je istaknuo:

Kenny Anderson: 'Bio je vruć. Zato smo ga non-stop punili loptama'

"Bio je vruć. Zato smo ga non-stop punili loptama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenuti New York Times o njegovom veličanstvenoj predstavi je nakon dvoboja napisao:

Image
Image

"1984. godine, dok je još igrao košarku u Europi, Dražen Petrović jednom je postigao 112 koševa u utakmici. Tamo je bio nešto drugo, nešto posebno, a ovdje se nije promijenilo. Jednostavno, on je možda najbolji šuter u NBA ligi. Večeras je protiv Houstona bio nevjerojatan. Trudeći se da dokaže All Star kvalitetu Petrović, vodeći tricaš u ligi, njegovo bombardiranje je pokopalo Rocketse. Kad je Petrovićev radar uključen, nitko nema šanse", stoji u tekstu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslao The Dreama po ćevape

Osim što je postigao 44 poena, ta utakmica je postala poznata i po prekrasnom potezu Dražena, prilikom kojeg je najprije fintirao kao da će šutnuti, a potom i fintirao dodavanje, te tako “prevario” Olajuwona (22 poena, 11 skokova), a nakon toga potom završio svoju maestralnu solo akciju pogođenim šutom.

Košarkaškim žargonom, poslao je jednog od najvećih centara ikad u NBA ligi, jednog od najboljih igrača svog vremena, po ćevape... Najveći košarkaš ikad Michael Jordan jednom je izjavio da vjeruje da je Hakeem "The Dream" Olajuwon najbolji centar u povijesti. A pogledajte kako je probudio "The Dreama", što mu je Dražen napravio...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Michael Jordan je o Draženu svojedobno bio izjavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je zadovoljstvo igrati protiv Dražena. Svaki put kada smo igrali jedan protiv drugog išao je na mene jednako agresivno kao i ja na njega. Nikada nije bio nervozan i nije me se uopće bojao. Imali smo nekoliko sjajnih dvoboja, ali nažalost premalo", rekao je legendarni Michael Jordan o košarkaškom Mozartu.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo