TAKO SE TO RADI: / Hezonja ponovno oduševio svojim atraktivnim zakucavanjima

Image
Foto: AFP, Kevin C. Cox
Image
Foto: AFP, Kevin C. Cox

Trojica hrvatskih reprezentativaca izlazila su u srijedu na parkete u utakmicama najjače svjetske košarkaške lige i sva trojica doživjela su poraze svojih momčadi.

21.1.2016.
9:05
AFP, Kevin C. Cox
VOYO logo

Bila je to prva pobjeda sastava iz Philadelphije u sezoni protiv neke od momčadi iz Istočne konferencije i tek šesta u 44. utakmici sezone.

Hezonja igrao 16 minuta

Hezonja je u igri proveo nešto više od 16 minute i iz igre gađao 3-5. Promašio je jedan pokušaj za tri poena, a sve poene iz igre ostvario atraktivnim zakucavanjima u osmom porazu momčadi u posljednjih devet odigranih susreta. Pogodio je i sva tri slobodna bacanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vine.co/v/ie1La5e2eEb

Bogdanović 7, Netsi izgubili devetu od deset utakmica

Puno teži posao od Orlanda imao je sastav Brooklyn Netsa koji je ugostio najbolju momčad Istoka Cleveland Cavalierse i upisao očekivan 78:91 poraz. Deveti im je to posrtaj u posljednjih deset utakmica, a Bojan Bogdanović sudjelovao je u njemu sa sedam poena i pet skokova u pola sata igre. Ukupno je iz igre gađao 3-9, od čega 1-5 iza crte za tricu. Omjerom pobjeda i poraza 11-32 Netsi su druga najslabija momčad Istoka, uspješnija tek od 76ersa, i treća ukupno. Na Zapadu Los Angeles Lakersi imaju 9-35.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrao i Rudež

Tek drugu utakmicu u ovoj godini odigrao je Damjan Rudež za Minnesota Timberwolvese koji su poraženi u produžetku utakmice u Dallasu gdje su domaći Mavericksi, bez pomoći Dirka Nowitzkog, slavili 106:94. Za nepunih devet minuta akcije Rudež je promašio sva tri pokušaja ubačaja trice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golden State Warriorsi i dalje su u lovu na najbolji omjer osnovnog dijela lige svih vremena. Teško ponovljivih 72-10 ostvarili su prije dvadesetak godina Chicago Bullsi, a upravo u njihovom United Centeru Warriorsi su u srijedu stigli do 39. pobjede u 43. utakmici sezone. Slavili su aktualni prvaci 125:94 uz 25 poena, sedam skokova i 11 asistencija Stephena Curryja u susretu u kojem su imali 53 posto preciznosti šuta i 38 asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekordno loš Drummond

Detroit Pistonsi su stigli do 123-114 slavlja u Houstonu kod Rocketsa u utakmici koja je ponudila nekoliko zanimljivosti. Svakako treba izdvojiti sjajan triple-double učinak Jamesa Hardena od 33 koša, 17 uhvaćenih lopti i 14 asistencija koji je morao 'povući' da zamijeni na startu ozlijeđenog centra Dwighta Howarda (gležanj).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vukao je dobro, ali nije mogao sam protiv momčadske igre Pistonsa čija je startna petorka ubacila 96 poena od čega Andre Drummond 17 (uz 11 skokova). No, postavio je Drummond u ovom ogledu i jedan negativan rekord lige. Rocketsi su postavili igru na način da Detroitovog centra konstantno šalju na crtu slobodnih bacanja, svjesni njegove nepreciznosti.

Drummond je u ovoj utakmici izveo čak 36 bacanja, a NBA liga pamti samo dvije utakmice s više bacanja jednog igrača u njima. Oba puta izvodio ih je Dwight Howard, oba puta po 39. Ipak, Drummond ih je promašio čak 23 i tako za jedan promašaj srušio negativan rekord koji je bio u vlasništvu Wilta Chamberlaina iz 1967. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA liga, rezultati:

Orlando Magic - Philadelphia 76ers 87-96

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Washington Wizards - Miami Heat 106-87

Brooklyn Nets - Cleveland Cavaliers 78-91

Tekst se nastavlja ispod oglasa

New York Knicks - Utah Jazz 118-111 (produžetak)

Toronto Raptors - Boston Celtics 115-109

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chicago Bulls - Golden State Warriors 94-125

Houston Rockets - Detroit Pistons 114-123

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oklahoma City Thunder – Charlotte Hornets 109-95

Dallas Mavericks - Minnesota Timberwolves 106-94 (produžetak)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LA Lakers - Sacramento Kings 93-112

Portland Trail Blazers - Atlanta Hawks 98-104

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo