SVIJET SVJEDOČIO ČUDU: / Leteća zvijezda Minnesote pomaknula granice nemogućeg

Image
Foto: AFP, Vaughn Ridley
14.2.2016.
11:59
AFP, Vaughn Ridley
VOYO logo

Zach LaVine i Aaron Gordon vodili su žestoku borbu u finalu natjecanja u zakucavanju te iz serije u seriju oduševljavali članove stručnog žirija, suigrače i ostale NBA zvijezde okupljene uz teren, gledatelje u Air Canada Centreu u Torontu i milijune koji su u ovom spektaklu uživali uz svoje televizijske prijemnike.

Image
311 KOŠEVA U EKSHIBICIJI /

Hezonja zabijao i blokirao za Svijet protiv Amerike

Image
311 KOŠEVA U EKSHIBICIJI /

Hezonja zabijao i blokirao za Svijet protiv Amerike

Image
Foto: AFP, Vaughn Ridley
Image
Foto: AFP, Vaughn Ridley

Bile su potrebne četiri serije kako bi suci dodijelili jednom od dvojice finalista manje od maksimalnih 50 bodova. Aaron Gordon je za pokušaj pri kojem je u letu prvo loptom dotaknuo leđa, potom je spustio između nogu i završio snažnim dvoručnim zakucavanjem preko glave, od sudaca dobio dvije desetke i tri devetke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzeo zalet sa sredine igrališta

Kako bi to nadmašio, branitelj naslova Zach LaVine je uzeo zalet od sredine igrališta, odrazio se malo ispred crte za slobodna bacanja, u letu provukao loptu kroz noge i završio jednoručnim zakucavanjem te četvrti put u finalu zaradio maksimalnih 50 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je ovo bilo najbolje natjecanje svih vremena. Izvedene su neke stvari koje nikada prije nitko nije izveo. Bilo je zakucavanja za koje profesionalnim zakucavačima trebaju četiri, pet pokušaja. Mi smo ih izvodili u prvom pokušaju. Morali smo zavući ruku u vreću s trikovima. U mojoj više nema ničega, ostala je samo prašina", rekao je pobjednik Zach LaVine koji se pridružio odabranoj skupini igrača koji su uspjeli obraniti naslov "kralja zakucavanja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klay Thompson najbolji tricaš

Prije LaVinea to je uspjelo Nateu Robinsonu (2009, 2010.), Jasonu Richardsonu (2002, 2003.) i Michaelu Jordanu (1987, 1988.). Bek Minnesote je tako u Torontu pokupio sve što je mogao, jer je večer prije bio proglašen i najkorisnijim igračem u utakmici selekcija "Svijeta" i igrača iz SAD-a, koji su u NBA ligi novaci ili odrađuju drugu sezonu.

Za razliku od LaVinea kapetan Golden State Warriorsa Stephen Curry više nije vlasnik trofeja za najpreciznijeg šutera trica, ali je naslov ipak završio u svlačionici aktualnih NBA pravaka i trenutno najbolje momčadi u ligi, zahvaljujući Curryjevu suigraču Klayu Thompsonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U očekivanom finalnom dvoboju Curry je šutirao prvi i došao do 23 poena od mogućih 30, što je do tog trenutka bio najbolji rezultat večeri. No, tada je na scenu izašao Thompson i nije popustio pod pritiskom. Pobijedio je i prije nego li je došao do posljednje lopte. Čak se i okrenuo kao da neće šutirati, ali se ipak vratio, potegnuo i - pogodio. U prvom krugu je pogodio 18 od 25 šuteva, u finalu jedan više (19/25), što je nevjerojatnih 74 % pogođenih trica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Volimo se natjecati. Znate, nikada nisam bio u momčadi s nekim tko je bolji šuter od mene. Zato mi je čast što mogu s njim trenirati svaki dan. On me čini boljim", izjavio je Thompson nakon pobjede nad Curryjem koji je najbolji strijelac lige i na najboljem putu rušenja vlastitog rekorda od 286 trica u regularnom dijelu sezone, s obzirom na to da je sad na 245, a Warriorsima je do doigravanja ostalo još 30 utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karl-Anthony Towns najbolji u prezentaciji košarkaških sposobnosti

Dvostruko slavlje imali su i igrači Minnesote. Zach LaVine nije bio jedini "vuk" koji je slavio u noći sa subote na nedjelju. U prezentaciji košarkaških sposobnosti, gdje je naglasak stavljen na spretnost u baratanju loptom, dodavanja i vanjski šut, pobjedu je odnio prvi izbor prošlogodišnjeg drafta Karl-Anthony Towns, iako igra na poziciji visokog krila.

Natjecanje je bilo podijeljeno u dvije skupine po četiri igrača, bekovi s jedne strane ždrijeba, a visoki igrači s druge, kako bi u finalu imali po jednog predstavnika s obje strane. Od bekova je do finala stigao Isaiah Thomas iz Bostona, a Towns je morao pobijediti Anthonyja Davisa iz New Orleansa, Draymonda Greena iz Golden Statea i DeMarcusa Cousinsa iz Sacramenta na putu do finala. U završnom obračunu je dokazao svoju svestranost i nadmašio Thomasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U noći s nedjelje na ponedjeljak u Torontu će biti odigrana 65. All-Star utakmica između momčadi Istoka i Zapada. Bit će to prvi put da će se najveće zvijezde NBA lige boriti za pobjedu izvan SAD-a. U dosadašnje 64 utakmice Istok je slavio 37, a Zapad 27 puta. No, u posljednjih pet dvoboja momčad Zapada je slavila četiri puta, a pobjeda joj je pripala i prošle godine u Madison Square Gardenu, gdje su slavili sa 163:158.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica u Air Canada Centreu započinje u 2.30 sati ujutro po hrvatskom vremenu.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo