ABA LIGA / Poraz Zadra nakon drame u Podgorici: Imali dva napada za pobjedu pa izgubili nakon produžetka

Image
Foto: Sime Zelic/Pixsell

U susretu 14. kola regionalne košarkaške ABA lige Zadar je na gostovanju u Podgorici poražen nakon produžetka od Studentskog centra sa 100-101

9.1.2023.
21:12
Sime Zelic/Pixsell
VOYO logo

Nakon što su Zadrani u prvom susretu uvjerljivo slavili rezultatom 96-67, ovoga puta pobjeda je pripala crnogorskom sastavu. Premda je Zadar imao zadnji napad u regularnom dijelu utakmice, te produžetku. Dodajmo i kako su Zadrani tijekom utakmice imali čak 18 izgubljenih lopti.

Image
ZANIMLJIVO /

Ugledni portal dao prognozu SP-a: Treće prvenstvo zaredom imat ćemo istog prvaka, a evo gdje vide Hrvatsku

Image
ZANIMLJIVO /

Ugledni portal dao prognozu SP-a: Treće prvenstvo zaredom imat ćemo istog prvaka, a evo gdje vide Hrvatsku

Domaćin je krenuo bolje, u prvoj dionici Studentski centar je u nekoliko navratra imao sedam razlike, no Zadar je okrenuo rezultat u svoju korist (29-28), da bi prva četvrtina završila 35-34 za domaćine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj diionici Zadar je imao +5 (49-44), ali se na poluvrijeme otišlo u egalu (51-51). U trećoj četvrtini je hrvatski sastav imao i sedam razlike (59-52), no Studentski centar je okrenuo rezultat u +7 (72-65), da bi u zadnjoj dionici povećao prednost na devet razlike (76-67).

Međutim, Zadar je tri i pol minute prije kraja stigao do prednosti (82-81), ali vodstvo nije dugo zadržao. U posljednju minutu se ušlo sa 87-83 za domaćine, a 12 sekundi prije kraja Antonio Jordano je zabio tricu za poravnanje (89-89). Nakon brzog prekršaja, Emir Hadžibegović je promašio dva slobodna bacanja i Zadar je imao 11 sekundi za pobjedu, ali nije uspio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sličan rasplet vidjeli smo i u produžetku, Zadar je na -1 (100-101) imao puni napad za pobjedu, ali je najbolji igrač utakmice Dario Drežnjak promašio tricu za slavlje gostiju.

Domaćine je do šeste pobjede vukao Loren Jackson sa 32 koša, pet skokova i pet asistencija, dok je Danilo Tasić zabio 28 koševa uz pet skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Zadra, kojem je to bio sedmi poraz, najefikasniji je bio Drežnjak sa 34 koša i devet skokova. Luka Božić je dodao 25 koševa, 14 skokova i devet asistencija.

Preostala dva hrvatska predstavnika igrala su ranije. Split je još u četvrtak u dvorani na Gripama pobijedio Budućnost sa 87-85, dok je Cibonaa u nedjelju izgubila u Beogradu od Partizana sa 68-93.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ljestvici vodi Partizan sa 26 bodova, Crvena zvezda ima 25, a Cedevita Olimpija i FMP po 24 boda. Zadar je šesti, Cibona osma, a Split deveti.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo