SPLIT U NAPETOJ ZAVRŠNICI POBIJEDIO CIBONU: / Luković odigrao sjajnu utakmicu, Markota najbolji kod Vukova

Image

Split je s učinkom 6-13 na osmom mjestu, a Cibona je sa šest pobjeda i 11 poraza deveta

28.2.2021.
21:25
VOYO logo

Košarkaši Splita svladali su Cibonu sa 76:74 u utakmici 19. kola ABA lige odigranoj u nedjelju u KC "Dražen Petrović" u Zagrebu.

Iako je Cibona vodila većim dijelom utakmice, imala i deset koševa viška u drugoj četvrtini, Splićani su bolje odigranom završnicom došli do šeste pobjede u regionalnoj ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka je pala u posljednje četiri i pol minute u koje je Cibona ušla s minimalnim vodstvom (67:66), ali su gosti u sljedeće tri minute serijom 7-0 došli do šest koševa prednosti. Posljednju priliku za povratak u utakmicu Cibona je propustila 34 sekunde prije kraja, kad je Markota promašio tricu kojom je domaća momčad mogla doći na samo poen zaostatka, da bi pri kraju napada na drugoj strani Luka Babić zakucao za 75:69 i tako osigurao pobjedu Splićanima.

Slab učinak Hrvata u ABA ligi

Split su do pobjede predvodili Marko Luković s 20 koševa i šest asistencija, Roko Ukić sa 16 poena i pet asistencija te Luka Babić s 13 koševa, 11 skokova i pet skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji strijelci Cibone su bili Damir Markota s 14 i Roko Prkačin s 11 poena.

Split je s učinkom 6-13 na osmom mjestu, a Cibona je sa šest pobjeda i 11 poraza deveta. Zadar je jedanaesti s učinkom 6-9. Vodeći Mornar ima 14-4, a Mega 13-6. Po 14 pobjeda i tri poraza imaju Cedevita Olimpija i Igokea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo