ŠPANJOLCI I SLOVENCI IZBAČENI S EUROBASKETA?! / Hoće li i Hrvatska doživjeti istu sudbinu?

Image

Prema pisanju portala Eurohoops, Fiba je suspendirala europske prvake Španjolce kao i Slovence s Eurobasketa 2017.

16.4.2016.
13:16
VOYO logo

Nisu se zaustavili loši odnosi na relaciji Fiba - Uleb i onda su pale dvije žrtve. Španjolska i Slovenija dobili su suspenzije, a očekuje se izbacivanje ukupno 14 momčadi, dok je zasad sigurna tek Francuska .

Sporna Liga prvaka

Što se tiče Hrvatske, naša nacionalna momčad se nalazi u krugu reprezentacija kojima prijeti teška Fibina sankcija jer su regionalni hrvatski ABA ligaši Cedevita i Zadar na skupštini regionalne lige izabrali su izlazak u Eurokup umjesto u Fibinu Ligu prvaka, koja je sporna u čitavoj ovoj priči o sukobu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Regija dobila 'pismo upozorenja'

Uz Hrvatsku, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora i Makedonija bi mogle biti drakonski kažnjene, a savezi imaju rok do 20. travnja da promijene spornu odluku klubova i uklone opasnost od suspenzije.

Za napomenuti da je naša reprezentacija, baš kao i Španjolska, Turska, Litva, Grčka, Izrael, Italija i Srbija, izborila nastup na smotri najboljih košarkaških zemalja u Europi. Loša vijest je i ta što bi Hrvatska mogla biti izbačena i s kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre koji se održava od 4. do 9. srpnja u Torinu. To bi bio veliki udarac hrvatskoj košarci koja se zadnjih godina sramežljivo budi. Ali i hrvatskom sportu općenito.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo