VELIKA TRAGEDIJA / Šokantna vijest dolazi iz Amerike: Poginuo bivši košarkaš kojeg dobro poznaje hrvatska publika

Image
Foto: Profimedia

Poginuo Drew Gordon, brat Aarona Gordona iz Denver Nuggetsa. Igrao je za Philadelphiju i Partizan. Imao je 33. Iza sebe ostavio suprugu i troje djece

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

31.5.2024.
8:26
Profimedia
VOYO logo

Bivši NBA košarkaš Drew Gordon, stariji brat Denverovog asa Aarona Gordona, poginuo je u četvrtak u prometnoj nesreći u Portlandu, Oregon, potvrdili su njegov agent Calvin Andrews i Nuggets za ESPN. Imao je samo 33 godine. Iza sebe je ostavio suprugu Angelu i troje djece. Gordon je odigrao devet utakmica za Philadelphia 76ers tijekom sezone 2014./15.

Image
'TKO SAD PLAČE, FRAJERU?!' /

Čudesni Luka Dončić i Kyrie Irving odveli Mavse u finale NBA lige i upisali se u povijest

Image
'TKO SAD PLAČE, FRAJERU?!' /

Čudesni Luka Dončić i Kyrie Irving odveli Mavse u finale NBA lige i upisali se u povijest

Rodom iz San Joséa u Kaliforniji, Gordonovo profesionalno košarkaško putovanje također je uključivalo igranje košarke u G razvojnoj ligi, Srbiji (Balkanske lige), Sardiniji, Turskoj, Francuskoj, Litvi, Poljskoj, Ukrajini i tri kluba u Rusiji. Što se tiče Srbije, Gordon je nosio dres beogradskog Partizana s kojim je znao u Zagrebu, Splitu i Zadru igrati ABA ligu. U Partizanu, čiji je bio član u sezoni 2012./13., Drew Gordon je i počeo profesionalnu karijeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako nije odigrao cijelu sezonu u beogradskom klubu, navijači ga pamte po atraktivnim zakucavanjima i blokadama, a nakon ozljede u finišu spomenute sezone na njegovo mjesto stigao je poznati Joffrey Lauvergne. Bivši McDonald's All-American košarkaš Drew Gordon igrao je i na svaučilištima UCLA i New Mexico, navode američki mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomogao je u srednjoj školi dovesti Monarchs of Archbishop Mitty High School do tri prvenstva u West Catholic Athletic League prije nego što je igrao sveučilišnu košarku za UCLA Bruinse i New Mexico Lobose.

Image

Gordon je, nakon vremena u 76ersima,zaigrao za Delaware 87erse NBA G lige i Long Island Netse. Prošlog srpnja najavio je povlačenje iz košarke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Hvala ti, košarko, na svemu što si mi dala! Dao sam ti sve od sebe tijekom godina, idem u mirovinu u godini dresa. Hvala svim obožavateljima, prijateljima i obitelji koji su me podržavali na mom putu!! Sljedeće poglavlje je novo! Zbogom 32 zdravo 33,” napisao je bio tada Gordon u objavi na mreži X.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo