NBA LUDILO / Sjajni Dario Šarić pružio partiju sezone i oduševio u porazu svojih Warriorsa: 'On je mašina, ali ostavili smo puno mesa na kostima. Moramo biti bolji'

Image
Foto: Profimedia

Warriorsi i Clippersi izgubili u svojim dvoranama. Šarić ostvario prvi dvostruki učinak sezone što mu donosi najbolju partiju sezone, unatoč 20 poena OKC-u 4. listopada. Zubac solidno odigrao protiv Memphisa. Košarkaši Los Angeles Clippersa pretrpjeli su i peti uzastopni poraz u NBA ligi

13.11.2023.
6:45
Profimedia
VOYO logo

Pregršt zanimljivih utakmica noćas po hrvatskom vremenu odigrano je u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta. Dva hrvatska košarkaša nastupila su na parketima NBA lige i oba su tijesno poražena. Dario Šarić je sa svojim Golden State Warriorsima na svom terenu izgubio od Minnesota Timberwolvesa 116-110, dok su Los Angeles Clippersi Ivice Zubca izgubili, također na svom terenu, samo od Memphisa 105-101.

Image
KAKVA NBA NOĆ /

Rovovska bitka pod košem između Šarića i Jokića otišla u ruke Srbinu: Zubac dvoznamenkast u porazu Clippersa

Image
KAKVA NBA NOĆ /

Rovovska bitka pod košem između Šarića i Jokića otišla u ruke Srbinu: Zubac dvoznamenkast u porazu Clippersa

Šarić pokazao da je mašina

Svjetsko rukometno prvenstvo za žene ekskluzivno od 29. studenoga gledajte na VOYO

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Warriorsi sad kod kuće imaju skor 1-3, dok Clippersi imaju 3-1 u istom segmentu. Što se tiče nastupa naših vedeta, Dario Šarić imao je zapaženu ulogu u svojoj momčadi. Osim što je bio jedini igrač s double-double učinkom u susretu, zbog čega mu na društvenim mrežama fanovi i svi koji vole Warriorse tepaju da je prava košarkaška mašina kojoj treba dati nadimak zbog svog požrtvovnog i ratničkog stila igranja košarke, što itekako odgovara, zbog čega se Dario tako dobro uklapa u filozofiju igre i kluba Golden State Warriors.

Trenutno je na 7.8 poena, 6.5 skokova i 1.8 asistencija po susretu ove sezone... Bio mu je ovo prvi dvostruki učinak u sezoni, te najbolja partija sezone, bez obzira na onih 20 poena OKC-u 4. listopada, u gostujućoj pobjedi. Dvostruki učinak je ipak dvostruki učinak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Šarić je protiv Wolvesa, ušavši s klupe, za 27 minuta igre postigao 11 poena, uzeo je 10 skokova (od toga tri napadačka), jednu asistenciju i jednu ukradenu loptu. Šut iz igre imao je 5-10, za tricu 1-4. Samo su, uz Darija, još tri košarkaša Golden Statea imala dvocifreni učinak u poenima, a Steph Curry obilježio je susret sa 38 poena, 5 skokova, 3 dodavanja i jednu ukradenu loptu.

Curry ima 11 uzastopnih utakmica s četiri ili više trica na početku sezone, prvi put da je to učinjeno u povijesti NBA prema ESPN Stats & Info. Njegova trica 5:15 do kraja utakmice povukla je Warriorse na 100-89 i prisilila Minnesotu na timeout i drhtanje, da Steph neće izvući svoj magični štapić i ponovno kreirati, pokazati svoju magiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Green: 'Moramo biti bolji'

Gađao je, doduše, 1-5 tricu na početku utakmice i 2 od 9 sredinom treće, kada su Warriorsi šutirali samo 8 od 22 pokušaja iz igre.

"Moramo biti bolji", rekao je Draymond Green iz Golden Statea, prenosi ESPN pisanje AP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“NBA je teška liga pa je svake večeri težak susret, ali to mi paše", izjavio je Green, najveći fighter među Ratnicima...

Nakon polaganja Darija Šarića tri sekunde prije kraja prve, Curry je ukrao ulazno dodavanje i zabio zaobišavši sirenu i doveo Warriorse u vodstvo 31-29. No, Timberwolvesi su vodili na poluvremenu, a zatim iskoristili treću četvrtinu s 35 poena za prednost od 89-73.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji u pobjedničkoj momčadi Vukova bio je Anthony Edwards sa 33 poena, 7 asistencija i 6 skokova, dok je najbolji košarkaš ekipe Karl-Anthony Towns dodao 21 poen i 14 najboljih skokova u sezoni za Minnesotu, u prvoj od dvije uzastopne utakmice između ovih momčadi u San Franciscu...

“Moramo postati bolji kroz pobjede. Mislio sam da smo večeras ostavili puno mesa na kostima,” kazao je Finch i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Možemo igrati puno bolje i to ne znači da očekujemo laku pobjedu ili nešto slično. Samo što kad dobiješ outrebound i okreneš se i ne igraš laku napadačku igru, tu ima puno prostora za rast.”

Zubac po drugi put u sezoni zabio 6 poena

Minnesota je na ukupnom skoru 7-2, u gostima imaju 2-2. Bila je ovo njihova šesta uzastopna pobjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče Ivice Zubca, on je u porazu Clippersa igrao 23 minuta i upisao 6 poena uz isto toliko skokova. Imao je još jednu asistenciju i ukradenu loptu. Iz igre je šutirao 2-4, slobodna bacanja je imao 2-2. Bio je ovo drugi put ove sezone da je Zu zabio samo 6 poena. Protiv Utaha je, ranije, 28. listopada isto zabio 6 poena u isto tako porazu momčadi. Trenutno je Ivica na prosjeku od 11 poena, 8.1 skokova i 0.4 dodavanja po susretu. Desmond Bane postigao je 27 koševa u redovima slavljenika, a Memphis Grizzliesi su pobijedili po drugi put ove sezone, svladavši posrnule Los Angeles Clipperse 105-101. Košarkaši Los Angeles Clippersa pretrpjeli su, tako, peti uzastopni poraz u NBA ligi.

Clippersi su gotovo čitavim tijekom susreta bili u zaostatku, početkom četvrte četvrtine Grizzliesi su imali i 14 poena prednosti, ali minutu i pol prije kraja bilo je 98-98. Ipak, samu završnicu bolje su odigrali Grizzliesi i upisali svoju te drugu pobjedu u sezoni. Desmond Bane sa 27 i Marcus Smart sa 17 koševa predvodili su Grizzliese, dok su Paul George sa 26 i Norman Powell sa 20 ubačaja predvodili Clipperse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Memphis je poboljšao rezultat na 2-8 dok čeka da se All-Star bek Ja Morant vrati nakon suspenzije od 25 utakmica sljedeći mjesec. Obje su pobjede ostvarene na gostovanjima.

"Naši dečki bili su prilično angažirani", izjavio je trener Grizzliesa Taylor Jenkins i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obrana je ključ

"Pokušali smo učiniti utakmicu izuzetno teškom za momke, a obrana je dala ton", prenosi ESPN njegovu izjavu.

Luke Kennard pogodio je četiri trice i postigao 13 poena s klupe protiv svoje stare momčadi. Memphis je ubacio 13 trica, dok su Clippersi ubacili sedam od svojih 12 u četvrtoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Russell Westbrook zabio je 12 koševa, devet skokova i pet asistencija na svoj 35. rođendan, no Clippersi su izgubili kod kuće prvi put u četiri utakmice.

Image

"Vidio sam neke intrigantne stvari, ali jednostavno moramo biti bolji", rekao je trener Clippersa Tyronn Lue.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

James Harden ubacio je 11 poena. Ušao je s klupe i pogodio izjednačujuću tricu na 1:33 do kraja, ali je promašio još jednu u zadnjim sekundama. Clippersi još nisu pobijedili u četiri utakmice otkako je ovaj mjesec Harden došao u Golden State.

'Harden je pristojan momak'

"Previše je pristojan", naveo je Lue o Hardenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leonard je o svom novom suigraču istaknuo:

"Mislim da je dosta agresivan kada prima loptu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grizzliesi su bili nadigrani rezultatom 33-26 u četvrtoj utakmici, ali su izdržali izvodeći 6 od 8 slobodnih bacanja u posljednjim minutama. Grizzliesima je pobjeglo sedam uzastopnih poena da bi otvorili treći, čime su Clippersi izgubili 14 bodova. Los Angeles nije mogao sastaviti niz i gubio je 79-68 ulazeći u četvrti. George je dominirao u seriji 20-3 koja je otvorila drugu četvrtinu. Ubacio je 12 poena, uključujući šest uzastopnih, a Terance Mann pogodio je tricu za vodstvo Clippersa 39-36, njihovo prvo vodstvo u utakmici.

Tyrese Maxey utrpao 50 poena

Tyrese Maxey je ostvario osobni rekord ubacivši 50 koševa i tako predvodio Philadelphia 76erse do pobjede 137-126 protiv Indiana Pacersa na domaćem parketu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je osam uzastopna pobjeda Sixersi koji su ove sezone poraženi samo u prvom nastupu na gostovanju u Milwaukeeju i trenutačno imaju najbolji učinak u NBA ligi.

Maxey je za rekordan učinak pogodio 20 od 32 šuta iz igre i sedam od 11 pokušaja za tricu, a tome je dodao sedam skokova, pet asistencija i tri blokade. Uz njega je vrlo učinkovit bio i prošlosezonski osvajač MVP naslova Joel Embiid koji je s 37 poena i 13 skokova došao do sedmog uzastopnog 'double-double' učinka, a Tobias Harris je završio dvoboj s 18 koševa, devet skokova i četiri asistencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tyrese Haliburton je bio najbolji igrač Pacersa s 25 poena i čak 17 asistencija. Myles Turner je postigao 22 koša.

Philadelphia je do najboljeg učinka u ligi došla zahvaljujući drugom porazu Denver Nuggetsa (8-2) koje su u Houstonu iznenađujuće svladali domaći Rocketsi (6-3) sa 107-104 i tako došli do šeste uzastopne pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jokiću novi triple-double

Fred VanVleet je imao najbolju večer u novoj sezoni s 26 koševa. Alperen Sengun dodao je 23 poena, osam skokova i pet asistencija. Jeff Green je ubacio 15 koševa za pobjednike.

Denveru nije pomogao četvrti 'triple-double' učinak Nikole Jokića s 36 poena, 21 skokom i 11 asistencija te još jedan vrlo dobar nastup Michaela Portera Jr. koji je spojio 25 koševa i 10 skokova.

Image
Foto: profimedia

Jokić je 20 sekundi prije kraja pogodio tricu kojom su Nuggetsi došli na samo poen zaostatka (103-102), da bi nakon toga VanVleet pogodio oba slobodna bacanja. Denver je priliku za preokret izgubio u sljedećem napadu, kad je Jae'Sean Tate presjekao dodavanje Kentaviousa Caldwell-Popea.

Posrtaj Denvera iskoristio je i Dallas (8-2) koji se uvjerljivom pobjedom 136-124 na gostovanju u New Orleansu izjednačio po učinku s Nuggetsima. Kyrie Irving je ubacio 35 koševa uz sedam asistencija za Maverickse, Luka Dončić je došao do 30 poena i devet asistencija, a Tim Hardaway Jr. je postigao 15 koševa uz devet skokova.

Kod Pelicansa je najbolji strijelac bio Brandon Ingram s 20 poena. Zion Williamson je ubacio 18, Dyson Daniels 17, a Jonas Valančiunas je završio dvoboj s 15 koševa i 10 skokova u petom uzastopnom porazu momčadi iz grada jazza.

Pregled rezultata utakmica odigranih u sinoć u sjevernoameričkoj ligi Nacionalne košarkaške udruge (NBA).

NBA rezultati, 12.11.
Golden State Warriors - Minnesota Timberwolves 110-116
(Dario Šarić 27:16 min, 11 k, šut 5/10, 10 s, 1 a, 1 ul, 1 il)
LA Clippers - Memphis Grizzlies 101-105
(Ivica Zubac 23:27 min, 6 k, šut 2/4, 6 s, 1 a, 1 ul, 1 il)
New Orleans Pelicans - Dallas Mavericks 124-136
New York Knicks - Charlotte Hornets 129-107
Brooklyn Nets - Washington Wizards 102-94
Philadelphia 76ers - Indiana Pacers 137-126
Chicago Bulls - Detroit Pistons 119-108
Houston Rockets - Denver Nuggets 107-104
San Antonio Spurs - Miami Heat 113-118
Phoenix Suns - Oklahoma City Thunder 99-111
Los Angeles Lakers - Portland Trail Blazers 116-110

Ljestvice:
ISTOČNA KONFERENCIJA

  1. Philadelphia 76ers 8 1 88,9 posto
  2. Boston Celtics 7 2 77,8
  3. Indiana Pacers 6 4 60,0
  4. Miami Heat 6 4 60,0
  5. Atlanta Hawks 5 4 55,6
  6. Orlando Magic 5 4 55,6
  7. New York Knicks 5 4 55,6
  8. Milwaukee Bucks 5 4 55,6
  9. Brooklyn Nets 5 5 50,0
  10. Cleveland Cavaliers 4 5 44,4
  11. Toronto Raptors 4 5 44,4
  12. Chicago Bulls 4 6 40,0
  13. Charlotte Hornets 3 6 33,3
  14. Washington Wizards 2 7 22,2
  15. Detroit Pistons 2 9 18,2

ZAPADNA KONFERENCIJA

  1. Denver Nuggets 8 2 80,0 posto
  2. Dallas Mavericks 8 2 80,0
  3. Minnesota Timberwolves 7 2 77,8
  4. Houston Rockets 6 3 66,7
  5. Oklahoma City Thunder 6 4 60,0
  6. Golden State Warriors 6 5 54,5
  7. Sacramento Kings 4 4 50,0
  8. Los Angeles Lakers 4 5 44,4
  9. Phoenix Suns 4 6 40,0
  10. New Orleans Pelicans 4 6 40,0
  11. Portland Trail Blazers 3 5 37,5
  12. LA Clippers 3 6 33,3
  13. San Antonio Spurs 3 7 30,0
  14. Utah Jazz 3 7 30,0
  15. Memphis Grizzlies 2 8 20,0
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo