KAMEN, KRŠ I MASLINA / Fantastični Ivica Zubac školovao nevjerojatnu 19-godišnju 224 cm visoku 'zvijer' o kojoj bruji čitava Amerika: 'Zašto bih bio frustriran, pa sve je to proces učenja'

Image
Foto: Profimedia

Clippersi razbili Spurse. Ivica Zubac zabio 16 poena. Druga pobjeda za društvo iz Los Angelesa u sezoni

30.10.2023.
7:15
Profimedia
VOYO logo

Košarkaši Los Angeles Clippersa u noći su s nedjelje na ponedjeljak u Los Angelesu dobili slavnu franšizu San Antonio Spurse 123-83. Bila je to druga pobjeda za Clipperse u tri uvodne utakmice ove sezone u NBA ligi. Najbolji hrvatski centar Ivica Zubac, košarkaš iz Čitluka, rodom Mostarac, nakon 6 poena u porazu protiv Utah Jazza 120-118, ovog puta je pokazao svoj pun potencijal, napredak, te je za 22 minute upisao - 16 poena, 8 skokova, jednu blokadu. Šut iz igre imao je 6-7, 85.7%. Slobodna je gađao 4-6 - 66.7%. Prema statističkim podacima ESPN-a, Zubac je nakon uvodna tri susreta 100. igrač po poenima u ligi u prosjeku po susretu - 13.00.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Zubac vodio bitku s Wembanyamom. Mladi Francuz pokušao je parirati Zubcu, ali nije uspio, po brojkama.

Image
RADOST LOPTANJA POD OBRUČIMA /

NBA zvijezda odigrala utakmicu karijere: Postigao je pola koševa svoje momčadi, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu

Odličan postotak šuta za Zubca na startu sezone

FNC 13 dolazi 4. studenoga u Beograd, a revanš Croate i Vase pratite ekskluzivno na platformi Voyo od 20.00 u prijenosu UŽIVO. Bit će to spektakl.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skokovima, kojih u prva tri susreta sezone prosječno uzima 7, izjednačen je na 61. mjestu. I sad ono najzanimljivije - po postotku šuta, Zubac je na 11. mjestu - 68.8%. To je odličan, vanserijski učinak za centra. Iako, naravno, očekuje se ipak da će pasti u tom segmentu kako sezona bude odmicala jer je to normalno, a probudit će se i neki šuteri koji u ovom uvodu i nisu još mirne i koncentrirane ruke. Inače, Victoru Wembanyami nije dugo trebalo da shvati da put u NBA može biti težak, navodi novinar AP-a, a prenosi njegove pisane riječi ESPN.

Njabolji košarkaš Clippersa Kawhi Leonard ubacio je 21 poen, nominalno drugi najbolji košarkaš Clippersa i njegova desna ruka Paul George dodao je 19 poena, a zvijezde Los Angeles Clippersa školovale su novaka Spursa u njegovoj prvoj utakmici u gostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Wembanyama je imao 11 poena, pet skokova, dvije asistencije i jednu blokadu, a čuvao se upravo sa Zubcem, te s njim vodio bitku. Počinio je pet od 25 izgubljenih lopti Spursa u sezoni. Victor Wembanyama je visok 224 centimetara, ima 95 kilograma i raspon ruku od 244 cm. Nevjerojatni gabariti ovog Francuza, te što može s njima, oduševili su čitavu Ameriku... Samo za usporedbu, Zubac je visok 213 cm i ima 109 kg, prema podacima s interneta. Ali, Zu je školovao svog mladog suparnika...

"Ne radi se o tome koliko će teške biti borbe i utakmice, nego koliko ćemo biti uporni pritom", rekao je mudro 19-godišnjak. Bilo je to razočaranje za Wembanyamu nakon što je zabio 15 koševa u porazu od Dallasa u svom NBA debiju prošli tjedan. Uslijedio je s 21 poenom u pobjedi produžetka protiv Houstona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: FNC - VOYO
Image
Foto: FNC - VOYO

Wembanyama: 'Ne vidim razloga za ikakvu frustraciju'

"Ne vidim razloga da budem frustriran nakon tri utakmice u sezoni, to je iskustvo učenja", dodao je Wembanyama.

Russell Westbrook ubacio je 19 poena, a Ivica Zubac 16 za Clipperse, koji su imali čak sedam dvoznamenkastih igrača. Westbrook i Zubac imali su po osam skokova u momčadi. Devin Vassell predvodio je Spurse s 14 poena, a Cedi Osman dodao je 12 s klupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sr*nje je izgubiti sa 40 poena", izjavio je Vassell.

“Osjećam se kao da smo igrali uplašeno. Ne možemo igrati na petama, dodao je...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wembanyama je bio jedini starter Spursa na terenu koji je započeo četvrti, kada su gubili 93-60. No, odjavio se zauvijek nakon odigranih 26 minuta i pljeskao svojim suigračima s klupe.

"Bit će dobar," naglasio je Leonard.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osjećao sam da je dobio agresivniji mentalitet kako je počeo sezonu."

Westbrook — omiljeni igrač francuskog tinejdžera tijekom odrastanja — udario je koljenom u Wembanyamino bedro u trećoj četvrtini. Mladić je izveo jedno od dva slobodna bacanja, zatvarajući dionicu u kojoj je zabio pet od sedam poena Spursa i ostavio ih u zaostatku 77-48.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Idoli mladića koji je u fokusu čitave Amerike

"Oni su moji idoli, ali i suparnici sad i tako se moram postaviti", kazao je Wembanyama o Leonardu, Paulu i Westbrooku.

Nakon što je privukao publiku na svoje zagrijavanje sat vremena prije početka, Wembanyama je počeo toplo-hladno. Zvijezda od 224 cm cm imala je oduzetu loptuu prvom posjedu Spursa, blokirao Zubca, a zatim promašio dva slobodna bacanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi će biti fizički s njim u izrazito jakom kontaktu i pokušati ga izbaciti iz ravnoteže", objasnio je trener Spursa Gregg Popovich.

"Mora se naviknuti na to."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wembanyama je iskoristio alley-oop dodavanje Zacha Collinsa za svoja jedina dva poena u prvoj četvrtini. Spursi su bili u minusu od 12 prije nego što su postigli svoje prve poene u drugoj četvrtini na poen Wembayname i to horogom...

"Mislim da je dobio defleksiju na Russu, nije čak ni čuvao Russa, već je dobio samo povratni savjet," rekao je George.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postoje samo određene igre koje se ističu u kojima si kažeš 'vau'. Možda samo dva tipa u ligi mogu to učiniti."

Clippersi su vodili 21 poen u drugoj četvrtini prije nego što je Westbrook pogodio tricu iz lijevog kuta i poslao ih na poluvrijeme rezultatim 56-37. Davao je pet publici u prvom redu. Clippersi su startali sa 20-7 razlikom u poenima u odnosu na Spurse, a George je postigao devet poena. Njegovih pet ukradenih lopti bilo je najviše u četvrtini u njegovoj karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pregled noćašnjih rezultata utakmica sjevernoameričke košarkaške NBA lige:

Oklahoma City Thunder - Denver Nuggets 95-128
Houston Rockets - Golden State Warriors 95-106
(Dario Šarić je odigrao 21_10 minuta za Golden State, zabio je četiri koša i upisao osam skokova, pet asistencija i jednu blokadu)
Milwaukee Bucks - Atlanta Hawks 110-127
Philadelphia 76ers - Portland Trail Blazers 126-98
LA Clippers - San Antonio Spurs 123-83
(Ivica Zubac je odigrao 22:29 minuta za Clipperse, zabio je 16 koševa i upisao osam skokova i jednu blokadu)
Sacramento Kings - Los Angeles Lakers 132-127 (produžetak)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo