NBA SPEKTAKL / Lillard debitirao za Buckse i priredio pravi šou, a NBA je pokrenula istragu o jednom od najboljih igrača lige

Image
Foto: profimedia

Lillard je u završnici postigao svih 11 poena za svoju momčad

27.10.2023.
9:53
profimedia
VOYO logo

U susretu posljednje dvije momčadi koje su krenule u novu NBA sezonu, u derbiju Istočne konferencije Milwaukee Bucksi su na svom terenu svladali Philadelphia 76-erse sa 118-117.

Image
OPASKE EL MATADORU /

Sudac FIBA-e o Luki Dončiću: 'Ne želim upotrijebiti neku drugu riječ, ali oduvijek je bio nekorektan'

Image
OPASKE EL MATADORU /

Sudac FIBA-e o Luki Dončiću: 'Ne želim upotrijebiti neku drugu riječ, ali oduvijek je bio nekorektan'

Imali su Bucksi i 19 koševa prednosti, samo da bi Sixersi serijom 14-0 početkom četvrte četvrtine poveli sa 102-94. No, uslijedila je jednaka serija domaćih kojom su se vratili u vodstvo, da bi u zanimljivoj završnici stvari u svoje ruke uzeo novi igrač Milwaukeea Damian Lillard koji je postigao svih posljednjih 11 poena svoje momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lillard je pogodio tešku tricu za 116-111 11:13 minuta prije kraja, a nakon što je Tobias Harris uzvratio tricom za 116-114 Lillard se odlučio na prodor prilikom kojega su suci vidjeli prekršaj na njemu, a on je pogodio oba slobodna bacanja za 118-114. De'Anthony Melton je tricom sa zvukom sirene tek smanjio na konačnih 118-117.

Lillard je predvodio Buckse sa 39 koševa pogodivši svih 17 slobodnih bacanja, a imao je i osam skokova. Giannis Antetokounmpo je za domaće dodao 23 koša i 13 skokova, dok Sixersima nisu dovoljna bila niti četiri igrača sa 20 ili više koševa, Tyrese Maxey je ubacio 31, Kelly Oubre 27, Joel Embiid 24, a Tobias Harris 20.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voyo donosi borilačke spektakle svakog mjeseca. 4.studeni - FNC 13 - Beograd. Prosinac - FNC 14 - Sarajevo. Svaki mjesec BKFC event na Voyo

https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/fa62c0c4-73fa-11ee-9a47-3a50bfc1e71d/original

Los Angeles Lakersi i Phoenix Sunsi odigrali su svoju drugu utakmicu u novoj sezoni, a Lakersi su iskoristili neigranje Devina Bookera i Bradleya Beala te slavili na svom parketu sa 100-95. Ključna je bila posljednja četvtina u kojoj je stao napad gostiju pa su domaći dobili taj dio igre sa 28-11 za preokret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anthony Davis je sa 30 pogodaka i 12 skokova predvodio Lakerse, ali ključne koševe u završnici postigao je ipak LeBron James koji se zaustavio na 21 ubačaju, 8 skokova i 9 asistencija. Kod Sunsa daleko najbolji bio je Kevin Durant sa 39 koševa i 11 skokova.

I Lakersi i Sunsi su sada na omjeru pobjeda i poraza 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA pokrenula istragu

NBA istražuje izostanak Jamesa Hardena s prve utakmice Philadelphia 76ersa u četvrtak u Milwaukeeju čime su možda prekršena pravila o sudjelovanju igrača, pišu u petak američki mediji.

Harden je tijekom ljeta zatražio razmjenu u Los Angeles Clipperse, ali klubovi nisu uspjeli postići dogovor. Nakon toga se Harden sporio s upravom Philadelphije, dolazio je i izlazio iz predsezonskog trening kampa, a onda nije otišao s momčadi u Milwaukee.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova pravila lige zahtijevaju od zvijezda da budu dostupni za utakmice koje prenosi nacionalna televizija (natjecanje 76ers-Bucks emitirano je na TNT-u) i za utakmice na inauguracijskom turniru u okviru sezone.

"Razmatramo informacije o dostupnosti Jamesa Hardena večeras kako bismo utvrdili postoji li opravdani razlog za njegovo nesudjelovanje na utakmici", rekao je glasnogovornik lige Michael Bass.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčad je u izvješću o ozljedama navela da Harden ne igra zbog "povratka na natjecateljsko osposobljavanje".

NBA može kazniti momčadi sa 100.000 dolara za prvi prekršaj pravila o sudjelovanju, osim u "rijetkim i neuobičajenim okolnostima", a kazne se nakon toga povećavaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Harden (34) je bio biran u All-Star momčad 14 sezona zaredom, sve do sezone 2022./23. Prošle je sezone za Philadelphiju prosječno postizao 21 poen, uz rekordnih 10,7 asistencija i 6,1 skokova u 58 utakmica u kojima je startao od početka. 

FNC 4. studenoga stiže u Beograd, a revanš Croate i Vase pratite ekskluzivno na platformi Voyo

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo