PA KOME ONA SMETA? / Šibenski navijači zgroženi: 'Policija nam je na ulazu oduzela zastavu vukovarskog vodotornja'

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Funcuti kažu kako ničime nisu izazvali policiju da posegne za tako represivnim činom

8.4.2016.
7:40
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Prilično nerazumljiv potez povukli su pripadnici policije uoči košarkaške utakmice Lige za prvaka između Šibenika i Cibone na Baldekinu. Naime, 'plavci' su domaćim navijačima zabranili unošenje nekoliko zastava u dvoranu, među kojima se isticala ona vukovarskog vodotornja, simbola patnje Grada Heroja.

"Užasnuti smo odlukom policije da se ne unese u dvoranu par zastava dimenzija 50x100 cm. Zastave ne vrijeđaju nikoga, nego naprotiv simboliziraju ljubav prema svemu onom šta je nama sveto, Šibeniku, Dalmaciji, Hrvatskoj i Vukovaru. Najviše nas boli zabrana zastave koja simbolizira Vukovar na kojoj je vodotoranj. Namjera nam je bila s tom zastavom podržati akciju obnove našeg grada heroja. Što zastava tih dimenzija može prekriti i sakriti?", pitaju se užasnuti pripadnici navijačke skupine Funcuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U razgovoru za Slobodnu Dalmaciju navijači šibenskog kluba kažu kako ničime nisu izazvali policiju da posegne za tako represivnim činom.

"Ništa ne skrivamo. U suprotnom vas ne bismo ni zvali. Uz ovaj transparent imali smo i onaj s natpisom 'Masu smo loši'. Ni na njemu nema spornih simbola. Oba smo natpisa unosili bezbroj puta i nikad nije bilo problema. Ne bismo, vjerujte, ni reagirali ovako, da među zabranjenim transparentima nije onaj s vodotornjem", kaže navijač IgorAnaković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo