NJEGOVA ISTINA / Pippen iznenadio pričom o incidentu s Kukočem: 'Dopustio sam sebi da vjerujem u to čak 30 godina'

Image
Foto: Profimedia

Podsjetimo, Pippen je prije u showu Dana Patricka optužio trenera Jacksona za rasizam

11.11.2021.
10:06
Profimedia
VOYO logo

Legendarni košarkaš Scottie Pippen niti 27 godina posiije ne može oprostiti trener Philu Jacksonu jer je na utakmicu između Chicago Bullsa i NY Knicksa posljednji šut dao Toniju Kukoču, a ne njemu koji je u sezoni bez Michaela Jordana bio vođa momčadi, no priznao je pretjerao optuživši ga za rasizam.

Pippen je sve to objasnio u svojoj biografiji koja je izašla i zbog koje je u posljednje vrijeme dao velik broj intervjua.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio sam toliko povrijeđen činjenicom da Jackson u tom trenutku nije izabrao mene da sam u tom trenutku morao pronaći objašnjenje. Nakon svega u Chicago Bullsima što sam prošao, nije mi dozvoljeno da imam svoj trenutak", napisao je Pippen u svoju knjigu.

"Rekao sam si u to vrijeme da je Philova odluka bila rasno motivirana. Dopustio sam sebi da vjerujem u to čak 30 godina. Kad sam vidio svoju izjavu u novinama, shvatio sam koliko sam u krivu", napisao je Pippen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BEZ DLAKE NA JEZIKU /

Pippen razbio veliki mit o Jordanu, spominjao i Kukoča: 'Ma dajte, to su gluposti'

Image
BEZ DLAKE NA JEZIKU /

Pippen razbio veliki mit o Jordanu, spominjao i Kukoča: 'Ma dajte, to su gluposti'

Kontroverzne optužbe

Podsjetimo, Pippen je prije u showu Dana Patricka optužio trenera Jacksona za rasizam.

"Mislim da je to jednostavno. Ako pogledate tko je tada bio Toni Kukoč u Bullsima, a tko Pippen. Ako znate da je Pippen s Bullsima bio od 1987, da je izbacio Pistonse i sve ostale momčadi koje smo morali proći da bismo osvojili prve tri uzastopne titule.... Biste li dali Pippenu priliku za šut u posljednjim sekundama kad Jordan nije tu? Mislim da je to bio rasistički potez. Nije nikakva tajna, samo čitajte između redove", kazao je u razgovoru s Danom Patrickom, koji je bio šokiran njegovim tvrdnja te ga je pitao je li Jacksona prozvao rasistom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"O, da. Nemam problema to reći. Zašto bi Toniju, novajliji, dao šut u posljednjoj sekundi, a mene stavio na klupu. To vidim kao rasizam. To je bio tim Scottieja Pippena. Bio sam na putu da postanem MVP te godine, zar ne? Zašto biste onda stavili u poziciju da ne uspije", rekao je tad Pippen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo