RADOST LOPTANJA POD AMERIČKIM OBRUČIMA / Šarić odigrao ponajbolju partiju sezone, Zubac solidan: Zanimljivo je bilo noćas u NBA ligi

Image
Foto: Profimedia

Dva hrvatska košarkaška, elitna, ponajbolja, noćas su nastupila u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta - NBA ligi

25.11.2023.
8:49
Profimedia
VOYO logo

Zanimljivo je bilo noćas u NBA ligi. U najjačoj košarkaškoj ligi svijeta odigrano je 10 utakmica, a dva hrvatska košarkaša pružila su zapažene partije za svoje klubove. Dario Šarić je u pobjedi svojih Golden State Warriorsa nad San Antonio Spursima 118-112 u susretu odigranom u San Franciscu ugradio sjajan učinak od 20 poena, 7 skokova, 4 asistencije i dvije ukradene lopte, a Ivica Zubac je za Clipperse, u porazu, skupio 11 poena,5 skokova i blokadu. Idemo redom, krenut ćemo od Šarića koji je stvarno briljirao...

Image
Image

Svjetsko rukometno prvenstvo za žene ekskluzivno od 29. studenoga gledajte na VOYO

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šarić po drugi put ove sezone zabio 20 poena

Po drugi put ove sezone Dario je zabio najmanje 20 poena, a dogodilo se to u prvoj utakmici sezone, u domaćoj pobjedi protiv Oklahome. Šibenčanin je najviše ove sezone zabio 21 poen - 15. studenog u domaćem porazu, iznenađujućem, protiv Minnesote.

Dario je trenutno na prosjeku od 10.2 poena, 6.3 skokova i 2.1 asist po susretu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Los Angeles Clippersi nisu uspjeli "preživjeti" New Orleans u Crypto Areni, pa su prekinuli niz od tri pobjede izgubivši 116-106.

Season - high Ziona

Zion Williamson postigao je rekord sezone od 32 koša, Brandon Ingram dodao je 30, a New Orleans Pelicansi završili su grupnu igru ​​na NBA turniru unutar sezone s pobjedom, porazivši Los Angeles Clipperse 116-106.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Williamson je postigao devet poena u posljednjih 12 minuta kada su Pelicansi popravili rezultat na 3-1 u utakmici Zapadne skupine B. Houston ima 2-1 u skupini, ali bi zauzeo prvo mjesto u skupini pobjedom nad Dallasom u utorak zahvaljujući svojoj pobjedi nad New Orleansom ranije na turniru. New Orleans je također produžio svoj pobjednički niz na tri i slavio je u pet od posljednjih šest susreta. Paul George zabio je 34 poena, dok su Norman Powell i Kawhi Leonard imali po 20 za Clipperse.

Pelicansi se borili do kraja i uspjeli

Slobodno bacanje Russella Westbrooka dovelo je Clipperse do 87-86 prije nego što su Pelicansi preuzeli kontrolu serijom 20-8 u petominutnom rasponu. Herb Jones postigao je devet od svojih 14 koševa tijekom prodora, a Ingram šest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Los Angeles je gubio 56-55, ali je postigao prvih sedam poena u trećoj četvrtini i došao do svog prvog vodstva u utakmici. Pelicansi su zaostajali 79-77 tri minute do kraja, ali su na kraju četvrtine napravili seriju 8-4 da bi u četvrtoj četvrtini poveli 85-83. Ingram je imao 16 poena u prvih 10 minuta, uključujući 10 uzastopnih poena tijekom serije 14-0, dok su Pelicansi razbili Clipperse 33-12.

Clippersi su četvrtinu zatvorili serijom 11-3 i zaostajali 36-23 nakon 12 minuta. New Orleans je povećao svoju prednost na 47-30 uzastopnim tricama Jordana Hawkinsa, ali Clippersi su bili bolji od Pelicansa 25-9 u posljednjih osam minuta da bi stigli na jedan na poluvremenu. George je postigao osam tijekom trčanja, a Leonard je dodao sedam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Zubac šesti put najmanje 10 poena ove sezone

Što se tiče Ivice Zubca, najbolji hrvatski centar šest je put u sezone imao najmanje 10 poena u utakmici. Zu ima prosjek ove sezone 10.4 poena, 8.5 skokova i 0.8 asistencija.

Brook Lopez, Giannis Antetokounmpo i Damian Lillard ubacili su svaki preko 30 koševa za pobjedu Milwaukee Bucksa od 131-128 nad gostujućim Washington Wizardsima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajni Bucksi

To je prva utakmica u povijesti franšize Bucksa u kojoj su tri igrača imala 30 poena ili više. Lopez je izjednačio rekord karijere s 39, dok su Antetokounmpo (devet skokova) i Lillard (10 asistencija) ubacili po 31.

Milwaukee sada ima omjer pobjeda i poraza u međusezonskom turniru 3-0 i prvi je u Istočnoj skupini B, dok je Washington zadnji s četiri poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Washington je imao četiri strijelca s 20 poena, a predvodio ih je Jordan Poole sa 26 koševa i sedam asistencija. Kyle Kuzma i Tyus Jones dodali su po 22, a Corey Kispert 20.

U posljednjim sekundama, Antetokounmpo je izveo dva slobodna bacanja prije nego što je Landry Shamet iz Washingtona promašio pokušaj za tricu koja je mogla izjednačiti rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Houston Rockets su na domaćem terenu sa 105-86 svladali Denver Nuggetse

Jalen Green zabio je momčadski rekord od 25 koševa za drugu pobjedu u Zapadnoj B skupini.Alperen Sengun je dodao  21 poen, 15 skokova i osam asistencija.  Nikola Jokić predvodio je Nuggetse, koji imaju omjer 2-2 u turniru i treći su u skupini, s 38 poena, 19 skokova i osam asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Magic bolji od Celticsa

Orlando Magic su na svom terenu sa 113-96 nadigrali Boston Celticse i popravili svoj omjer u Istočnoj skupini C međusezonskog turnira na 3-1. Boston je s dvije pobjede i jednim porazom na drugom mjestu.

Orlando je pobjedu osigurao dominantnom igrom u drugom poluvremenu, a predvodio ga je Mo Wagner s 27 koševa. Paolo Banchero dodao je 23 poena, sedam skokova i pet asistencija za Magic. Jayson Tatum ubacio je 26 koševa za Celticse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Phoenix Suns su sa 110-89 bili bolji od domaćih Memphis Grizzliesa, a pobjedu im je osigurao sa 40 koševa Devin Booker.

Eric Gordon postigao je 20 koševa za Sunse koji su bili bez Kevina Duranta (upala desnog stopala) i Bradleyja Beala (istegnuće donjeg dijela leđa). Phoenix je drugi u Zapadnoj skupini A s dvije pobjede i jednim porazom, a Memphis je s četiri proaza završio turnir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Santi Aldama iz Memphisa ubacio je 21 poen, a Derrick Rose 17.

New York Knicks su kod kuće, nadoknadivši zaostatak od 21 koš iz treće četvrtine, sa 100-98 pobijedili Miami Heat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

New York je bio bolji od Heata 29-11 u četvrtoj četvrtini. Jalen Brunson je upisao 24 poena za New York, a Immanuel Quickley 20.

Bam Adebayo, koji je propustio prethodnu utakmicu zbog ozljede kuka, upisao je 21 poen i 12 skokova za Miami. Jimmy Butler zabio je momčadski rekord od 23 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Istočnoj B skupini New York je drugi, a Miami treći i obje momčadi imaju omjer pobjeda i poraza 2-1.

Raptorsi bolji od Bullsa

Toronto Raptors su kod kuće 121-108 svladali Chicago Bullse. Kod Toronta najbolji je bio OG Anunoby sa 26 koševa, dok je Bullse predvodio Zach LaVine sa 36 poena. Toronto je treći u Istočnoj C skupini s jednom pobjedom iz tri utakmice međusezonskog turnira, dok je Chicago zadnji s tri poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Indiana Pacers su u Indianapolisu s visokih 136-113 pobijedili Detroit Pistonse, a do slavlja ih je vodio Tyrese Haliburton koji je utakmicu završio sa 26 koševa i 10 asistencija. 

Indiana, koja je već izborila mjesto u četvrtfinalu NBA turnira unutar sezone, završila je fazu Istočne skupine A s omjerom 4-0. Pistonsi su izgubili sve četiri utakmice na turniru, a ovo im je 13. uzastopni poraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sacramento Kingsi, koji imaju tri pobjede u međusezonskom turniru u Zapadnoj skupini C, u Minneapolisu su sa 124-111 bili bolji od domaćih Minnesota Timberwolvesa. De'Aaron Fox postigao je 36 koševa i upisao 12 asistencija

Minnesota je pala na 2-1 u Zapadnoj skupini C, a u porazu ju je predvodio Anthony Edwards sa 35 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pregled rezultata utakmica sjevernoameričke košarkaške NBA lige koje su odigrane u petak:

Indiana Pacers - Detroit Pistons 136 - 113
New York Knicks - Miami Heat 100 - 98
Milwaukee Bucks - Washington Wizards 131 - 128
Toronto Raptors - Chicago Bulls 121 - 108
Orlando Magic- Boston Celtics 113 - 96
Memphis Grizzlies- Phoenix Suns 89 - 110
LA Clippers - New Orleans Pelicans 106 - 116
(Ivica Zubac je odigrao 21:33 minute za LA Clipperse, zabio je 11 koševa i upisao pet skokova i jednu blokadu)
Houston Rockets - Denver Nuggets 105 - 86
Golden State Warriors - San Antonio Spurs 118 - 112
(Dario Šarić je odigrao 26:18 minuta za Golden State, zabio je 20 koševa i upisao sedam skokova, četiri asistencije i dvije ukradene lopte)
Minnesota Timberwolves - Sacramento Kings 111 - 124

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo