UPORNOST SE ISPLATI / Radio je kao grobar i dostavljač, gotovo se ostavio košarke, a sada je postao heroj slavnog kluba: Priča za holivudski spektakl

Image
Foto: Profimedia

Njegova priča je prava filmska, na nevjerojatan način je došao do Lakersa, najslavnije NBA franšize, a sigurno i najpopularnije

3.11.2022.
13:12
Profimedia
VOYO logo

Los Angeles Lakersi su nakon katastrofalnog ulaska u sezonu ostvarili dvije pobjede u nizu. LeBron James i ekipa su redom gubili od Warriorsa, Clippersa, Trail Blazersa, Nuggetsa i Timberwolvesa, a potom su svladali Denver i noćas New Orleans Pelicanse. Nakon produžetaka su slavili Lakeri 120:117, a na susretu su slavili neočekivane heroje.

Image
ZANIMLJIVA NOĆ /

Zubac slab u pobjedi Clippersa, Babo solidan, ali Pistonsi upisali novi poraz: Večer puna spektakulanih poteza

Image
ZANIMLJIVA NOĆ /

Zubac slab u pobjedi Clippersa, Babo solidan, ali Pistonsi upisali novi poraz: Večer puna spektakulanih poteza

Njih je do pobjede predvodio Lonnie Walker IV s 27 koševa, LeBron je odradio "lebronovsku" utakmicu s 20 poena, deset skokova i osam asistencija, a dobar je bio i Anthony Davis s 20 poena i 16 skokova. No, najviše se pričalo o Mattu Ryanu, koji je pogodio tricu sa zvukom sirene kojom su Lakersi došli do produžetaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegova priča je prava filmska, na nevjerojatan način je došao do Lakersa, najslavnije NBA franšize, a sigurno i najpopularnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preko trnja do zvijezda

Ovaj 25-godišnjak je tek upisao pet nastupa za Lakerse, a profesionalni košarkaš je postao praktički - slučajno. Prije samo godinu dana radio je noćne smjene kao dostavljač, dok je preko dana bio grobar u New Yorku. On je 2020. godine izašao na draft, ali ga nitko nije izabrao te se Ryan okrenuo drugim poslovima, piše Yahoo.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Nesreća ga je pratila i 2021. godine, kada je trebao igrati u G ligi, razvojnoj ligi NBA momčadi, ali ga je u tom zaustavila pandemija koronavirusa. Ryan je pronašao svakodnevni posao i praktički je bio pred odustajanjem od sna da postane profesionalan košarkaš. No, onda je došlo do velikog obrata, a vožnje gradom s hranom u rukama zamijenio je NBA ligom. Naime, prvo su ga u ligu doveli Cleveland Cavaliersi, a onda je završio u Denver Nuggetsima i Boston Celticsima. Uglavnom je igrao za njihove razvojne momčadi, dok je u Celticsima prošle godine odigrao svega pet minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove je sezone stigao u Lakerse, a s obzirom na lošu formu momčadi i probleme s ozljedama, dobio je priliku u redovima Lakersa. Zasjao je na najvećoj pozornici i pred domaćom publikom pogodio šut koji je spasio slavnu franšizu od novog poraza. Stvarno epska priča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Hotel Beograd
Otok iskušenja
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Hell's kitchen
Versailles
Trumbo
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Vlakovi
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo