'Problemi igrača ne dopuštaju mi miran san'

Pripreme u Osijeku bliže se kraju, hrvatskoj košarkaškoj reprezentaciji ostale su samo dvije prijateljske utakmice s Bugarskom, a onda pravac Crikvenica.

25.7.2011.
15:13
VOYO logo

U Osijeku će hrvatski košarkaši u dva dana odigrati dvije pripremne utakmice s Bugarskom. Jednu otvorenu, u utorak u 20.30 sati, i jednu zatvorenu za javnosti dan kasnije.

"U toj ćemo se utakmici predstaviti osječkoj publici, ali i zahvaliti gradu na gostoprimstvu" ističe izbornik Joke Vranković, koji se osvrnuo i na dosadašnji tijek priprema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo dosta problema s vanjskom linijom i ne spavam baš mirno zbog toga. Od tri razigravača, normalno je dosad radio samo Draper. Roko Leni Ukić još je u Turskoj na pregledima, a Marko Popović tretirao je ozljedu. Bio nam je to veliki hendikep", otkrio je Joke.

Kakva je sad situacija s ozljedom odgovorio je sam Popović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ozljeda je sanirana, ali dosad nismo htjeli ići 100 posto da ne pogoršamo stvari. Cilj mi je što prije se vratiti u normalni trening, ali sigurno je da nisam htio ići glavom kroz zid", naglasio je Popović i pohvalio Osječane i uvjete u kojima je reprezentacija radila ovih dana.

"Svi su se pribojavali velikih vrućina, ali eto i vrijeme nas je pomazilo. Dvorana je odlična, uvjeti za poželjeti. Što se utakmice tiče, bit će to prva ove reprezentacije u kojoj ima dosta novih lica. Jedno je sigurno, dat ćemo sve od sebe na EP-u i dokle nas to dovede", tvrdi naš razigravač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je nedavno ostao bez kluba, pa smo ga pitali hoće li nesređeno stanje utjecati na njegove igre i koncentraciju na reprezentaciju.

"Imam neke kombinacije, ali ne želim se zamarati s tim. Reprezentacija je sad na prvom mjestu. Naravno, zbog odlične sezone došao sam s ogromnim samopouzdanjem na pripreme. Ipak, i prošlih godina drugi su dolazili tako pa nismo ništa napravili, stoga kolektiv stavljam na prvo mjesto", zaključio je Popović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik je prozborio i o očekivanjima od utakmice s Bugarskom.

"Neću koristiti svih 15 trenutačno raspoloživih igrača. Nemamo ni Radoševića, kojega smo pustili na obvezni liječnički pregled koji mora proći u novom klubu. Što se Ukića tiče, nadamo se da će od 1. kolovoza biti na raspolaganju. Slična je situacija i s Markom Tomasom. Znate, upravo zbog tih izostanaka velika je disharmonija" zaključio je razgovor na tu temu Vranković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opet je na red došao Draper.

"Kao što sam već rekao, on je pozvan jer nam odgovara njegov način igre. Ne samo da bi podigao razinu kvalitete, već da se nadopunjuje s Popovićem i Ukićem. Utakmice se na EP-u igraju dosta zgusnuto i puno će pomoći", dodao je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201106210300006 arti-201105190182006

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo