POTPUNO NEOČEKIVANO / Preminuo legendarni član Kuće slavnih, najbolji igrač u povijesti Indiane

Image
Foto: Profimedia

Koliko je bio dominantan tijekom svojih igračkih dana govori i činjenica da su neki njegovi rekordi većini igrača još uvijek nedostižni.

14.12.2023.
16:39
Profimedia
VOYO logo

Legendarni NBA košarkaš George McGinnis (74) preminuo je od zastoja srca, javljaju američki mediji. Najbolji košarkaš u povijesti Indiane posljednjih je nekoliko dana proveo u bolnici, no liječnici mu nisu mogli pomoći u borbi za život.

Image
RADOST LOPTANJA POD OBRUČIMA /

Maestralni Bogdanović ubacio 33 poena, Antetokounmpo sa 64 srušio rekord franšize

Image
RADOST LOPTANJA POD OBRUČIMA /

Maestralni Bogdanović ubacio 33 poena, Antetokounmpo sa 64 srušio rekord franšize

Za Indianu je igrao od 1971. do 1975. godine, potom je tri godine igrao za Philadelphiju, pa dvije godine za Denver, da bi se vratio u matični klub i tamo nakon dvije sezone završio karijeru, a 2017. godine je primljen u košarkašku Kuću slavnih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije nego što su se ABA i NBA spojile u jednu ligu, McGuinness je dvaput osvojio ABA naslov s momčadi Indiane - u sezonama 1972. i 1973. Igrao je tri puta na ABA All-Star utakmici i još dva puta na NBA All-Star utakmici, a Indiana je zbog njega umirovila broj 30.

Koliko je bio dominantan tijekom svojih igračkih dana govori i činjenica da su neki njegovi rekordi većini igrača još uvijek nedostižni. Bivši krilni centar Indiane bio je noćna mora za protivnike tijekom svojih igračkih dana, ušavši u povijest kao prvi igrač koji je zabilježio triple-double s 50 ili više koševa u doigravanju. U susretu protiv San Antonio Spursa imao je 51 poen, 17 skokova i 10 asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi je čovjek koji je u jednoj playoff seriji ostvario 200+ poena, 100+ skokova i 50+ asistencija - to je kasnije ponovio samo Giannis Antetokounmpo, a Nikola Jokić je jedini košarkaš uz McGinnisa koji je u cijelom playoffu bio vodeći po broju poena, skokova i asistencija.

U subotu, 16. prosinca, očekuje nas spektakularna borilačka večer koju možete pratiti UŽIVO na VOYO platformi. U 19 sati počinje prijenos priredbe najveće regionalne borilačke organizacije - FNC 14 iz Sarajeva, a sat vremena kasnije počinje event vodeće europske MMA organizacije - KSW 89 u poljskom gradu Gliwice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo